Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BAE Başkan Yardımcısı ile görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BAE Başkan Yardımcısı ile görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’na (COP-28) katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yaptığı çalışma ziyareti kapsamında, cumartesi günü BAE Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı, BAE Başkanlık İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

Türkmenistan resmi medyasına göre, görüşmede ikili ve çok yönlü olarak başarıyla geliştirilen devletlerararası ilişkilerin mevcut durumu ve beklentileri ele alındı.

Türkmenistan Devlet Başkanı kendi adına ve Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov adına, Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan’ı BAE’nin Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebrik etti ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’a, dost ülkenin halkına mutluluk, esenlik ve refah dileklerini ifade etti.

Serdar Berdimuhamedov ayrıca, Türkmenistan heyetine gösterilen konukseverlik için minnettarlığını dile getirerek, Dubai’de düzenlenen COP-28 Konferansı’nın organizasyonuna yüksek değer biçti.

Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan buna karşılık, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türkmenistan’ın elde ettiği başarıların takdir edildiğini kaydederek, BAE’nin ikili ilişkileri nitelik açıdan yeni seviyeye çıkarmaya olan ilgisini dile getirdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve BAE Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı, BAE Başkanlık İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, görüşmenin sonunda birbirlerine sağlık, esenlik, iki dost ülkenin halklarına ise barış ve refah dileklerini ifade ettiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, COP-28 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Türkmenistan’ın Küresel Metan Taahhüdü’ne katıldığını, ayrıca önerilen İklim ve Sağlık Deklarasyonu’nu desteklediğini kaydetti.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov: Türkmenistan, İklim ve Sağlık Deklarasyonu’nu memnuniyetle karşılıyor
Türkmenistan, Aşkabat’ta BM İklim Değişikliği Teknolojileri Bölgesel Merkezi’nin açılmasını destekliyor
Türkmenistan Devlet Başkanı, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile bir araya geldi
Medvedev: Türkmenistan ile Rusya, işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar kazandı
Türkmenistan, Küresel Metan Taahhüdü’ne katıldı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BM Genel Sekreter Yardımcısı ile görüştü