Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, salı günü Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, telefonda dost ülkenin Devlet Başkanı ile sıcak bir şekilde selamlaşarak, Türkmenistan halkı ve kendi adına ülkenin başkenti Bişkek Termik Santrali’nde meydana gelen olayla ilgili üzüntülerini paylaştı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov bu olaya değinerek, kardeş ülkeye bu zor durumun üstesinden gelmesi adına destek verici ifadeleri dile getirdi ve termik santralinin en kısa sürede yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik temennilerini iletti.

Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov, Kırgızistan halkı ve kendi adına bu zor zamanda sarf edilen destek verici ifadeler için teşekkür ederek, Kırgızistan’ın yardım eli uzatan ilk ülkeler arasında yer alan Türkmenistan ile dostane ilişkileri yüksek değer biçtiğini kaydetti.

Telefon görüşmesinde, Türkmenistan ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin karşılıklı anlayış ve şeffaflık özellikleriyle öne çıktığı not edildi.

Kırgızistan tarafının girişimleriyle yapılan telefon görüşmesinin sonunda, Türkmenistan Devlet BaşkanI Serdar Berdimuhamedov ile Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov birbirlerine sağlık, çalışmalarında başarı, Türkmenistan ve Kırgızistan’ın kardeş halklarına ise barış, mutluluk ve refah dilediler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un imzaladığı Kararname uyarınca, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkmenabat Tren Garı’ndan 2 bin ton sıvılaştırılmış doğalgaz insani yardım olarak Kırgızistan’a gönderildi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi
Türkmenistan’da Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara para hediyesi takdim edilecek
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni yöneticileri göreve atadı
Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan-Özbekistan Serbest Ticaret Bölgesi’nin kurulmasını onayladı
Türkmenistan, 2 bin ton sıvılaştırılmış doğalgazı karşılıksız olarak Kırgızistan’a gönderecek
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı