Türkmenistan Devlet Başkanı, New York’ta Güney Kore Devlet Başkanı’yla görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı, New York’ta Güney Kore Devlet Başkanı’yla görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 78. oturumuna katılmak üzere pazar günü ABD’ye çalışma ziyareti gerçekleştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, pazartesi günü Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok-yol ile bir görüşme gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyasında yer aldı.

Görüşmede taraflar, iki ülkenin sadece karşılıklı olarak değil, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar çerçevesinde de etkin bir işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak, barış, sürdürülebilir kalkınma ve güvenliği sağlamaya yönelik işbirliğini de memnuniyetle kaydettiler.

Görüşmede ayrıca, Orta Asya-Güney Kore İşbirliği Forumu çerçevesinde ikili ilişkilerin başarıyla geliştirildiği kaydedildi. Forumun 16. toplantısının Türkmenistan’ın başkanlığında bu yılın kasım ayında Aşkabat’ta yapılması planlanıyor.

Bu bağlamda Türkmenistan Devlet Başkanı, forum sonuçlarının bölgesel düzeyde ekonomik, kültürel ve insani projelerin uygulanmasında Güney Kore ile ortak çabaların koordinasyonuna katkıda bulunacağına olan inancını dile getirdi.

Görüşmeler sonunda taraflar, Türkmenistan-Güney Kore ilişkilerini iki ülkenin refahı yararına niteliksel olarak yeni bir düzeye taşımak için daha fazla ortak çaba göstermeye hazır oldukları teyit edildi.

Bunun yanında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile de bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü'yle görüştü
Serdar Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir araya geldi
AB-Türkmenistan ilişkilerinin derinleştirilmesi ele alındı
Dünya Liderlerinden Erdoğan'a Tebrik Mesajları
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor