Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Türkiye’ye ilk resmi ziyareti start aldı

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Türkiye’ye ilk resmi ziyareti start aldı

Çarşamba günü Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Türkiye’ye ilk resmi ziyareti start aldı. Türkmenistan Devlet Başkanı, iki ülkenin Bayraklarıyla süslenmiş Ankara’nın Esenboğa Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve diğer resmi yetkililer tarafından karşılandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar arasında gerçekleşen sohbette, iki kardeş ülke arasında çeşitli alanlarda ilerletilen işbirliğinin yeni içeriklerle zenginleştirildiği memnuniyetle kaydedildi.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ayrıca, Serdar Berdimuhamedov’un bu ziyaretinin, Türkmenistan ile Türkiye’nin dostluk, kardeşlik, karşılıklı saygı ve eşitlik ilkelerine dayanan ilişkilerini daha da geliştirmekte yeni bir adım olacağını belirtti.

Karşılama töreninin ardından, Türkmenistan Devlet Başkanı resmi ziyareti sırasında kalacağı devlet kabulhanesine gitmek üzere araçla havalimanından ayrıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 26 Ekim’de gerçekleşece üst düzey görüşmelerde, Türkmenistan-Türkiye işbirliğinin kapsamlı bir şekilde daha da geliştirilmesi konuları ele alınacak.

Ziyaret kapsamında 26 Ekim’de düzenlenecek Türkmenistan-Türkiye İş Forumu, karşılıklı yarara dayalı devletlerararası işbirliğini daha da geliştirmeye yöneliktir. Forumun açılış törenine Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un da katılması bekleniyor.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
CUMHURİYET'İN 100. YILI - Cumhuriyet'in 75. yılı kutlamalarına 12 devlet başkanı katıldı
Haftanın Tarihine Bakış
Haftanın Tarihine Bakış
Sanatçı Mahsun Kırmızıgül ün Annesinin Evinden Hırsızlık
Haftanın tarihine bakış