Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Malezya Kralı’nı tebrik etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Malezya Kralı’nı tebrik etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ülke halkı ve Hükümeti adına, ayrıca bizzat kendi adına Sultan İbrahim bin Almarhum Sultan İskender’e yeni Malezya Kralı olarak tahta geçmesi vesilesiyle tebriklerini ve en iyi dileklerini iletti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında perşembe günü yer aldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı tebrik mesajında, Türkmenistan’ın Malezya ile siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda karşılıklı yarara dayalı ilişkiler yürüttüğünü kaydederek, bu ilişkileri daha da ilerletmeye hazır olduğunu belirtti.

Serdar Berdimuhamedov bu hoş fırsattan yararlanarak, Kral Sultan İbrahim bin Almarhum Sultan İskender’e sağlık, mutululuk, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Malezya’nın resmi haber ajansı Bernama’ya göre, Malezya Kralı’nın görevinin son bulmasının ardından toplanan Yöneticiler Konferansı, kendi aralarında verdikleri kararla yeni Malezya Kralı’nı seçiyorlar. Yöneticiler Konferansı Ekim 2023’te aldığı kararla, Sultan İbrahim bin Almarhum Sultan İskender’i yeni Malezya Kralı olarak seçmişti.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 25 farklı ülkeye 36 ziyaret gerçekleştirdi
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 212 bin 950 kilometre yol kat etti