Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü

Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Batır Annayev başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Global Gateway Girişimi Yatırımcılar Forumu kapsamında, salı günü Avrupa Komisyonu Uluslararası Ortaklıklar Genel Direktörlüğü Direktör Yardımcısı Myriam Ferran ve İspanya’nın S2 Grupo SL şirketinin Avrupa Genel Direktörü Regis Pierre Cazenave ile ayrı ayrı temaslarda bulundu.

Business Türkmenistan internet yayınının temsilcilerinin aktardığı gibi, Avrupa Komisyonu Uluslararası Ortaklıklar Genel Direktörlüğü Direktör Yardımcısı Myriam Ferran ile yapılan görüşmede taraflar, Avrasya ilişkilerini pekiştirmek için çeşitli altyapı projelerinde işbirliği olasılıklarını görüştüler.

Batır Anayev, Türkmenistan’ın ileri sürdüğü çeşitli projelere ve koridorlara dikkat çekerek, katılımcılara ülkenin ulaşım potansiyelini tanıttı. Annayev ayrıca, ulaştırma ve ticaretle ilgili projelerin hayata geçirilmesinde işbirliği ihtiyacına vurgu yaparak, ülkenin ulaştırma potansiyelinin genişletilmesinde dijital çözümün önemini not etti.

İspanya’nın S2 Grupo SL şirketinin Avrupa Genel Direktörü Regis Pierre Cazenave ile yapılan görüşmede, taraflar ulaşım sektörünün dijitalleştirilmesi, siber güvenlik ve bu alanda bir Milli stratejinin geliştirilmesi ile ilgili konuları ele aldılar.

Ayrıca Regis Pierre Cazenave, Türkmenistan’ın dijital çözüm sürecinde seçtiği vakitli yaklaşımı ve bu alanda uygulanan başarılı adımları dikkate alarak, şirketinin Türkmenistan tarafı ile ortaklık yapmakla ilgilendiğini kaydetti.

Bu yılın 29-30 Ocak tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği Global Gateway Girişimi Yatırımcılar Forumu düzenlendi. Etkinlik, Trans-Hazar Ulaşım Koridoru’nun 15 gün veya daha kısa bir sürede Avrupa ve Orta Asya’yı birbirine bağlayan çok modlu, modern, rekabetçi, sürdürülebilir, öngörülebilir, akıllı ve hızlı bir güzergaha dönüştürülmesine yönelik uzun vadeli hedefe ulaşmaya odaklandı.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Yabancı Sanatçılar Antik Kentte Adıyaman ı Resmetti
Yabancı Sanatçılar Antik Kentte Adıyaman ı Resmetti
Dha Yurt Bülteni-3
1. Uluslararası Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı"
Haftanın tarihine bakış