Türkmenistan heyeti, Brüksel’de karşılıklı temaslarda bulundu

Türkmenistan heyeti, Brüksel’de karşılıklı temaslarda bulundu

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Batır Annayev başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Global Gateway Girişimi Yatırımcılar Forumu kapsamında, pazartesi günü bir dizi görüşmelerde bulundu.

Etkinliğe katılan Business Türkmenistan internet yayınının temsilcilerinin aktardığı gibi, Türkmenistan heyeti Ulaşımdan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Adina Valean, Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Tereza Çervinskaya, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Bakıt Torobaev, Letonya Ulaştırma Bakanı Kaspars Briskens, AGİT Ekonomik ve Çevre İşleri Koordinasyon Bürosu Başkan Yardımcısı Ralf Ernst, Royal IHC’nin Avrupa ve Orta Asya Satış Drektörü Hans Hesen, OPEC Fonu Orta Asya ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölge Direktörü Musab Alomar ve Arterail şirketinin temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Ulaşımdan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Adina Valean ile yapılan görüşmede, Türkmenistan tarafının inisiyatifiyle AB ve Orta Asya ülkelerinin ulaştırma yapılarının temsilcileri arasında sistematik bir temelde iş görüşmeleri yapılması ele alındı. Taraflar, bu toplantının yakın gelecekte yapılması konusunda da mutabakata vardılar.

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı ile yapılan görüşmede, Avrupa Yatırım Bankası ile Türkmenistan arasında işbirliği kurma olanakları değerlendirildi ve Türkmenistan’ın ulaştırma sistemine yatırım yapma çağrısı yapıldı. Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı buna karşılık, Türkmenistan’ın çeşitli sektörlerindeki projelere katılma ve iş yapma konusunda ilgilerinin olduğunu doğruladı.

Avrupa Birliği Global Gateway Girişimi Yatırımcılar Forumu kapsamında pazartesi günü gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkmenistan heyeti yabancı şirketlerin temsilcilerine ülkenin ulaştırma potansiyelini tanıttı. Yabancı şirketlerin temsilcileri, görüşme sırasında Türkmenistan’da iş yapma konusundaki arzularını ifade ettiler.

Bu yılın 29-30 Ocak tarihlerinde, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği Global Gateway Girişimi Yatırımcılar Forumu düzenlendi. Etkinlikte, Trans-Hazar Ulaşım Koridoru’nu 15 gün veya daha kısa sürede Avrupa ile Orta Asya’yı birbirine bağlayan çok modlu, modern, rekabetçi, sürdürülebilir, öngörülebilir, yüksek hızlı bir koridora dönüştürmenin uzun vadeli hedefleri üzerinde duruldu.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’nı kabul etti
Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü
Henrik Hololei: AB-Türkmenistan işbirliğini tüm yönlerde pekiştirmek için fırsatlar mevcut
AB Başkan Yardımcısı: Türkmenistan, bölgede belirgin bir role sahip
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı çalışma ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecek
Türkmenistan Dışişleri Bakanı, Lüksemburg’da AB-Orta Asya 19. Bakanlar Toplantısı’na katıldı