Türkmenistan ile Azerbaycan, ticari işbirliğini daha da geliştirmeyi hedefliyor

Türkmenistan ile Azerbaycan, ticari işbirliğini daha da geliştirmeyi hedefliyor

Türkmenistan’ın ticaret ve tekstil kompleksinden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, çarşamba günü Aşkabat’ta Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov başkanlığındaki Azerbaycan heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında taraflar iki ülkenin iş çevreleri arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularını ele aldılar.

Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Azerbaycan-Türkmenistan Hükümetlerarası Ortak Komisyonu Eş Başkanı Batyr Atdayev ve Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov, komisyonun gelecek toplantısının organizasyonunın yanı sıra iki ülkenin iş çevreleri arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve karşılıklı ticaret hacminin arttırılması olasılıklarını masaya yatırdılar.

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ayrıca, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile bir araya geldi. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, çarşamba günü konu ile ilgili haber verdi.

Görüşme sırasında taraflar, Türkmenistan ile Azerbaycan arasındaki karşılıklı yarar sağlayan ikili ilişkilerin geliştirilmesinin dinamik yapısına dikkat çektiler. Bu bağlamda, ticaret, ekonomi, enerji, petrol, doğalgaz, ulaştırma, transit geçiş ve tarım gibi alanlarda işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda ayrıntılı bir görüş alışverişinde bulunuldu.

Bununla birlikte Azerbaycan Ekonomi Bakanı, Türkmengaz Devlet Kurumu Başkanı Maksat Babayev ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Amanov ile bir araya geldi ve enerji sektöründeki işbirliğinin genişletilmesi konusunu görüştü.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Azerbaycan, enerji işbirliğinin genişletilmesini görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı'nı kabul etti
Azerbaycan’ın SOCAR şirketi Aşkabat’ta temsilcilik açtı
Türkmenistan Azerbaycan'la Hazar Denizi'nde iş birliğini görüştü
Türkmenistan Azerbaycan'la Hazar Denizi'nde iş birliğini görüştü
Türkmenistan ile Azerbaycan, ortak iş forumlarının düzenlenmesi yönünde görüş bildirdi