Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı

Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un 4-5 Ocak 2024 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyrareti çerçevesinde, cuma günü Türkmengaz Devlet Kurumu ile Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC) arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından bildirildi.

Bu Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasının amacı, tarafların Türkmenistan’daki Galkınış doğalgaz sahasının üçüncü aşamasını geliştirmek için stratejik ortakları çekme eğiliminden ve onların doğalgazı bölge ülkelerine ve diğer ülkelere sevk etmek için doğalgaz iletim altyapısını kurmakla ilgili enerji projelerini uygulamaya katılma olanaklarından oluşmaktadır.

Ayrıca Türkmengaz Devlet Kurumu ile Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı. Bu İşbirliği Anlaşması’nın amacı, tarafların metan atıklarının azaltılmasında karşılıklı çıkarlara dayalı bilimsel-teknik ve ekonomik gelecekteki işbirliği fırsatlarını inceleme eğiliminden ibarettir.

Bunun yanında Türkmenistan Devlet Dış Ekonomik İş Bankası ile First Abu Dabi Bank arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, BAE ziyareti kapsamında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Dragon Oil Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayed Al Tayer ve Dubai Aviation Corporation (Flydubai) şirketinin Satış Direktörü Hamad Ubeydullah ile de bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü
BAE’li şirketler, Galkınış doğalgaz sahasının geliştirilmesinde yer alacaklar
Türkmenistan ve BAE, muhabir banka hesabı açma konusunda anlaştılar
Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı BAE’yi ziyaret ediyor
Gurbanguli Berdimuhamedov, Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ile görüştü
Türkmenistan’ın enerji sektörü, Abu Dabi’deki ADIPEC-2023 fuarına katılıyor