Türkmenistan ile Finlandiya, uluslararası taşımacılık alanında İşbirliği Anlaşması imzaladı

Türkmenistan ile Finlandiya, uluslararası taşımacılık alanında İşbirliği Anlaşması imzaladı

Türkmenistan Ulaşım ve Lojistik Merkezi A.Ş ile Finlanidya’nın Nurminen Logistics şirketi, uluslararası taşımacılık alanında bir İşbirliği Anlaşması imzaladı. Anlaşma, çarşamba günü İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyetlerine başlayan ’Türkmenistan-Yatırım ve Kalkınma’’ başlıklı uluslararası yatırım forumunun ikinci gününde, perşembe günü imzalandı.

Türkmenistan resmi medyasında yer aşan habere göre, forum çerçevesinde Türkmenistan’ın Bakanlık ve sektörel idare kurumları yönetcilerinin yanı sıra Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev’in katılımıyla birçok toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantılarda, önemli İngiliz şirketlerinin temsilcileri Türkmenistan pazarında iş yapmaya büyük ilgi gösterdiler.

Forumda Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkanı da bir konuşma yaptı. AKB Başkanı konuşmasında, Türkmenistan Enerji Bakanlığı’nın halka enerji sistemi projesinin AKB finansmanı ile gerçekleştirildiğini, ayrıca Türkmenistan Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı’na uzman yetiştirmek üzere bir tıp fakültesi inşa etme projesinin geliştirildiğini belirtti.

Bu yılın 22-23 Kasım tarihlerinde Londra’da ’Türkmenistan - Yatırım ve Kalkınma’’ başlıklı uluslararası forum düzenlendi. Foruma Türkmenistan’dan yaklaşık 100 temsilci katılırken, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden 74 şirketin 150’den fazla temsilcisi katıldı.

İlgili diğer haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 25 farklı ülkeye 36 ziyaret gerçekleştirdi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 212 bin 950 kilometre yol kat etti
Bakan Uraloğlu: "'Bir kuşak bir yol' projesini bir fırsat olarak değerlendiriyoruz"
Türkmenistan, Londra’da ekonomik ve yatırım fırsatlarını tanıttı
Bakan Uraloğlu: Türkiye'de bölünmüş yol 5 kat arttı (2)
Eylül 2022 Dünya Gündemi