Türkmenistan’ın Belçika Büyükelçisi, Avrupa Enerji Araştırma Birliği Genel Sekreteri’yle görüştü

Türkmenistan’ın Belçika Büyükelçisi, Avrupa Enerji Araştırma Birliği Genel Sekreteri’yle görüştü

Türkmenistan’ın Belçika Büyükelçisi Sapar Palvanov, çarşamba günü Brüksel’de Avrupa Enerji Araştırma Birliği (EERA) Genel Sekreteri Adel El Gammal ile bir araya geldi.

Türkmenistan’ın Belçika Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Avrupa Enerji Araştırma Birliği ile Türkmenistan’ın düşük karbonlu teknolojilerin geliştirilmesinde aktif olarak çalışan araştırma kurumları arasındaki potansiyel işbirliği ele alındı.

EERA Genel Sekreteri, enerji araştırmaları ve inovasyon alanında ortak girişimler ve bilgi paylaşımına kurum olarak büyük ilgi duyduklarını ifade etti.

Ayrıca, Paris Anlaşması ile ilgili küresel eğilimi ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik acil ihtiyacı dikkate alan taraflar, her iki tarafın iklim hedeflerine başarılı bir şekilde ulaşmaya yönelik işbirliği stratejilerini değerlendirdiler.

Avrupa Enerji Araştırmaları Birliği, enerji araştırmalarını koordine etmek ve işbirliği yapmak üzere bir araya gelmiş araştırma kuruluşları ve üniversitelerden oluşan bir ağdır. EERA 2008 yılında kurulmuştur ve 30 Avrupa ülkesinden 250’den fazla araştırma kuruluşu arasındaki bir ortaklıktır.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile AB, doğalgaz ihracat stratejilerini görüştü
Brüksel, Orta Asya Kültür Sergisi’ne ev sahipliği yaptı
Dha Yurt Bülteni-9
Dha Yurt Bülteni - 15
Fethiye deki fuhuş operasyonunda 11 tutuklama
Türkmenistanlı sporcular ve antrenörlere yeni araçlar hediye edildi