Türkmenistan’ın Büyükelçisi: Türkmenistan, Kamboçya’ya doğrudan uçuşlar başlatmayı hedefliyor

Türkmenistan’ın Büyükelçisi: Türkmenistan, Kamboçya’ya doğrudan uçuşlar başlatmayı hedefliyor

Türkmenistan’ın Kamboçya Büyükelçisi Muhammetniyaz Maşalov, Kamboçya’nın başkenti Punom Pen’de yaptığı açıklamada, Türkmenistan’ın Orta Asya’da Kamboçya’nın yeni Siem Reap Angkor Uluslararası Havalimanı ile doğrudan hava bağlantısına sahip ilk ülke olma niyetinde olduğunu ifade etti. İlgili haber, Cambodianess haber sitesi tarafından salı günü servis edildi.

Daimi ikametgahı Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Büyükelçi Maşalov, pazartesi günü Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni’ye Güven Mektubu’nu sundu ve turizm işbirliğini görüşmek üzere ülkenin Turizm Bakanı Thong Khon ile bir araya geldi.

Muhammetniyaz Maşalov, ’Türkmenistan Hükümeti, Türkmenistan’dan ve komşu ülkelerden turistlerin bir dünya mirası olan Siem Reap kentini ziyaret edebilmeleri için Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği’nin (ASEAN) önemli bir turizm merkezi olan Siem Reap’e doğrudan uçuşlar başlatmayı amaçlıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Habere göre, Kamboçya’nın turizm potansiyeli göz önüne alındığında, Türkmenistan tarafı karşılıklı ziyaretleri arttırmak için bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

Büyükelçi Maşalov, Kamboçya ziyareti sırasında çok sayıda turistin ilgisini çeken ve önemli tarihi yerler olan ünlü Angkor Wat ve diğer tapınaklar da dahil olmak üzere Siem Reap’i ziyaret etmeyi planladığını kaydetti.

Kamboçya Turizm Bakanı Thong Khon, turizm işbirliği girişimini destekledi ve Türkmenistan ile işbirliğini sürdürme sözü verdi. Bakan Khon, turizm işbirliğiyle bağlantılı ortak eylem planları için bir yol haritası olarak bir Mutabakat Zaptı hazırlamayı önerdi.

Büyükelçi Maşalov ayrıca, Kamboçya ve Türkmenistan’da turizm fuarları düzenlenmesini, böylece tur operatörlerine kendi turizm destinasyonlarını tanıtmalarını, daha fazla ulusal ve uluslararası turist çekmeyi önerdi.

Turizm Bakanlığı verilerine göre, Kamboçya 2023 yılının ilk yarısında 2,58 milyon uluslararası ziyaretçiyi ağırladı ve yılın tamamında yaklaşık 5 milyon yabancı ziyaretçi bekleniyor.

İlgili diğer haberler

Malezya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı, Türkmenistan’ı ziyaret etme ilgisini kaydetti
Türkmenistan ile Kamboçya, karşılıklı üst düzey ziyaret olasılığını değerlendirdi
İtalyan Sanatçı Asya Seyahatini Resim Sergisiyle Anlattı
146 ülkeden Türkiye'ye gelen aşılı yolculardan PCR testi istenmeyecek
146 ülkeden Türkiye'ye gelen aşılı yolculardan PCR testi istenmeyecek
Dünyada kaç ülke var? Ülke sayısı kaçtır? Dünyadaki tüm ülkelerin isimleri nelerdir? Dünya haritası