Türkmenistan’ın Paris’te yapılacak Avrasya Haftası’na katılması görüşüldü

Türkmenistan’ın Paris’te yapılacak Avrasya Haftası’na katılması görüşüldü

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mergen Gurdov, salı günü Aşkabat’ta Ekonomik İşbiriği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Avrasya Dairesi Başkanı William Thompson ile bir araya geldi. Görüşmede konuk, bu yılın 12-14 Aralık tarihlerinde Paris’te düzenlenecek OECD Avrasya Haftası’na katılım olasılıklarının ele alındığını kaydederek, etkinlik hakkında genel bir bilgi verdi.

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Basın Servisi’nden salı günü yapılan açıklamaya göre, Thompson özel sektörün hukuki dayanağının sağlanmasına ilişkin genel ilkeler üzerinde durarak, Orta Asya ülkelerinde ticaret, ekonomi, yatırım ve lojistik sektörlerinde faaliyetler yürütüldüğünü kaydetti.

Görüşmede Türkmenistan ile OECD arasında karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin geliştirilmesi, iş ortamının iyileştirilmesi, yatırımların çekilmesi, dijital sistemin ilerletilmesi ve ülkenin bu prestijli organizasyona katılımı konuları görüşüldü.

Ayrıca Türkmenistan’ın Trans-Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru’nun işletilmesine katılması gibi öneriler de ileri sürüldü. Bu uluslararası ulaşım koridoru şu anda Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin katılımıyla geliştirilmektedir.

OECD, demokratik ve serbest piyasa ekonomisinin ilkelerini tanıyan, ekonomik açıdan gelişmiş ülkelerden oluşan uluslararası bir kuruluştur. Örgütün temel amacı dünya ekonomisini desteklemek, katılımcı ülkelerin ekonomik kalkınmasını teşvik etmek, genel ekonomik kalkınmaya katkılarını arttırmak ayrıca üye olmayan ülkelerin kalkınmasını teşvik etmektir.

İlgili diğer haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde konuştu Açıklaması
Türk Eximbank ın Altı Aylık Faaliyet Sonuçları (1)
Türk Eximbank ın Altı Aylık Faaliyet Sonuçları
Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'in Macaristan Ziyareti
ANALİZ - ABD ile 40 yıldır kavga eden İran'da halkın gündemi ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kaybedecek tek bir günümüz dahi yok"