Türkmenistan'in siyasi liderlerine üst düzey nişan ve madalyalar takdim edildi

Türkmenistan'in siyasi liderlerine üst düzey nişan ve madalyalar takdim edildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'a Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği tarafından "Türk Dünyasına Üstün Hizmetleri İçin" madalyası, ayrıca Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın en yüksek ödülü olan TÜRKSOY Nişanı ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Derneği tarafından "Türk Dünyasına Üstün Hizmetleri İçin" madalyası takdim edildi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından çarşamba günü servis edildi.

Arkadag şehrinin açılış törenlerine katılmak üzere Türkmenistan'a gelen Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci, Türkmenistan Devlet Başkanı'na törenle "Türk Dünyasına Üstün Hizmetleri İçin" madalyasını takdim etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı, İlyas Demirci ve tüm dernek üyelerine şükranlarını ileterek, prestijli teşkilatın başkanını cömert Türkmen topraklarında görmekten mutluluk duyduğunu ve bu ödülü Türkmenistan'ın mimarlık ve kent inşaati alanında ulaştığı seviyeye biçilen yüksek bir değer olarak gördüğünü ifade etti. mimarlık, mühendislik ve kentsel inşaat alanı.

Ayrıca Türkmenistan Konferans Sarayı'nda Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri, Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği Başkanı ve Gurbanguli Berdimuhamedov'u ismini taşıyan Himayeye Muhtaç Çocuklar Hayır Vakfı Aksakallar Konseyi üyelerinin katılımı ile Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın en yüksek ödülü olan "TÜRKSOY" nişanı ve Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği'nin Türk Dünyasına Üstün Hizmetleri İçin" madalyasının takdim töreni gerçekleştirildi.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, bu üst düzey ödüller için şükranlarını dile getirdi ve Türkmenistan'ın uluslararası kuruluşlarla işbirliğini sürekli geliştirmeye olan bağlılığını vurguladı.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ayrıca, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Arkadag şehrinde uluslararası medya forumu faaliyetlerine başladı
"CNR Food İstanbul" kapılarını açtı
"CNR Food İstanbul" kapılarını açtı
Türkmenistan'a Togg Otomobilleri Teslim Edildi
Togg Türkmenistan'a teslim edildi