Türkmenistan’ın toplam üretim hacmi ocak ayında yüzde 8,2 arttı

Türkmenistan’ın toplam üretim hacmi ocak ayında yüzde 8,2 arttı

Türkmenistan’ın ekonomi ve mali konulardan sorumlu Başkan Yardımcısı Hocamurat Geldimuradov, cuma günü video iletişim yoluyla düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında, bu yılın ilk ayında Türkmenistan’ın toplam üretim hacminin Ocak 2023’e göre yüzde 8,2 oranında arttığına dair Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a rapor verdi.

Türkmenistan resmi basınına göre, Başkan Yardımcısı bu yılın ilk ayında perakende ticaret hacminin geçen yılın ilgili döneme kıyasla yüzde 10,6 arttığını aktardı.

Rapora göre, Devlet Bütçesi’nin gelir tablosuyla ilgili plan yüzde 104,8, gider tablosuyla ilgili plan ise yüzde 97,1 oranında uygulandı.

Hocamurat Geldimuradov ayrıca, bu yılın ocak ayında tüm mali kaynaklar temelinde gerçekleştirilen sermaye yatırımlarının geçen yılın ocak ayına göre yüzde 24,6 arttığını rapor etti.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Serdar Berdimuhamedov, ülke GSYİH’sinin istikrarlı büyüme oranını korumak, sektörleri uyumlu bir şekilde geliştirmek için gerekli önlemlerin alınmasına devam edilmesinin önemini vurguladı ve Başkan Yardımcısı’na bu yönde net talimatlar verdi.

Bunun yanında, Bakanlar Kurulu toplantısında ülkenin Milli ekonomisinin sektörleri tarafından bu yılın ocak ayında yapılan çalışmalar özetlendi, ayrıca devlet gündemine dair bazı önemli konular masaya yatırıldı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan’da yapılan sermaye yatırımları hacmi 2,5 milyar manatı aştı
Ocak-Temmuz: Türkmenistan’ın dış ticaret hacmi yüzde 4,9 arttı
Serdar Berdimuhamedov: Türkmen bankalarının sunduğu hizmet yelpazesinin genişletilmesi önemlidir
2024: Türkmenistan’da küçük ve orta girişimciliği geliştirme faaliyetleri sürecek
Ocak-Mayıs: Türkmenistan dış ticaret hacmi yüzde 7,2 arttı
Ocak-Nisan: Türkmenistan dış ticaret hacmi yüzde 13,2 arttı