Türkmenistan, Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Kurucu Anlaşması’na katıldı

Türkmenistan, Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Kurucu Anlaşması’na katıldı

Türkmenistan, Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) Kurucu Anlaşması’na katılım sertifikasını aldı. Belgenin teslim töreni perşembe günü Avusturya Federal Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Bakanlığı binasında gerçekleşti.

Türkmenistan’ın Avusturya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik sırasında Türkmenistan ve Avusturya temsilcileri, uluslararası ve ulusal düzeyde yolsuzlukla mücadele faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundular ve bu bağlamda Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi bünyesindeki fırsatlara dikkat çektiler.

Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi uluslararası bir kuruluş olarak kurulmuş ve 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Akademi ayrıca BM Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere gözlemci statüsü almıştır. Akademi, Birleşmiş Milletler ve UNODC, INTERPOL, AGİT ve OECD gibi ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde paralel faaliyetlerde bulunmaktadır.

Akademinin ana organları Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Katılımcılar Meclisi, Guvernörler Kurulu, Uluslararası Yüksek Danışma Konseyi ve Uluslararası Yüksek Akademik Konsey’dir. Yılda en az bir kez toplanan Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Katılımcılar Meclisi’nin bugüne kadar11 toplantısı yapılmıştır ve bir sonraki toplantı 9 Kasım 2023 tarihinde yapılacaktır.

İlgili diğer haberler

Türk Devletleri Teşkilatı 14. Yılını Kutluyor
Kazakistan 2025 için Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi
Türkmenistan Devlet Başkanı, çok sayıda yasa tasarısını imzalayarak kanunlaştırdı
Avusturya iş heyeti, aralık ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek
TMTÜ’de Oguzhan Bilimsel Teknoloji Merkezi kurulacak
TUSAŞ Akademi ve Airbus işbirliği ile çalışanlara gelişim fırsatları sunulacak