Türkmenistan yönetimi, maden yangınının ardından Kazakistan Devlet Başkanı’na taziyelerini iletti

Türkmenistan yönetimi, maden yangınının ardından Kazakistan Devlet Başkanı’na taziyelerini iletti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan’ın Karaganda vilayetindeki Kostenko madeninde meydana gelen yangın sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev’e derin taziyelerini iletti.

Türkmenistan resmi Türkmenistan Devlet Başkanı ve Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan halkı ve Hükümeti adına, ayrıca bizzat kendileri adına kurbanların ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve taziye dileklerini, yaralılara ise acil şifa temennilerini ifade ettiler.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un taziye mesajında, ’Kazakistan’ın Karaganda bölgesindeki Kostenko madeninde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan yangın haberini derin bir üzüntüyle karşıladım.’’ ifadeleri yer aldı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı’ndan pazar günü yapılan açıklamaya göre, maden yangınında hayatını kaybedenlerin sayısının 42’ye ulaştığı ve dört madencinin daha kayıp olduğu bildirildi.

İlgili diğer haberler

Kazakistan'daki kömür madeni patlamasında ölü sayısı 42'ye yükseldi
Bakan Koca, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısı'na katıldı Açıklaması
Kazakistan, 21 Bin 325 Kazak Kökenli Kişiye Oturma İzni Verdi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Almanya’nın şirketlerini ulaşım ve iletişim alanlarında işbirliğine çağırdı
Almanya, Orta Asya Ülkeleriyle Stratejik Bölgesel Ortaklık Kuruyor
Kazakistan Cumhurbaşkanı, Orta Asya ülkelerine özel ticari imtiyazlar sağlanması gerektiğini belirtti