Uluslararası Mersin Açık Satranç Turnuvası Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Açık Satranç Turnuvası başladı. 12 ülkeden 158 sporcunun katıldığı, 28 Ekim'de sona erecek turnuvada dereceye girenler, ödüllerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda alacak.Servet Tazegül Spor Salonu'nda başlayan turnuvanın açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, sporcu velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Turnuva, Türkiye'de bu yıl düzenlenen turnuvalar içerisinde en yüksek oyuncu ortalaması ve en yüksek ödül ile ilk sırada yer aldı."Mersin'de her konuda ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz"Turnuvanın açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, satranç sporuna desteklerinin devam ettiğini söyledi.

Sadece satranca değil, sporun her türlüsüne destek verdiklerini belirten Kocamaz, "Özellikle 2013 yılında Akdeniz Olimpiyatları'nın Mersin'de yapılmış olmasından dolayı şehrimize kazandırılan bu tesislerin dolu dolu kullandırılmasından yanayız.Tarsus'ta yıllarca gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri büyüterek, geliştirerek Mersin'e taşıdık.

Düzenlediğimiz spor etkinliklerinin başında Uluslararası Mersin Maratonu geliyor. İnşallah 3 Aralık'ta bu maratonu üçüncü kez gerçekleştireceğiz" dedi.Düzenledikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlara da değinen Kocamaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü sportif faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz.

Tarihin derinliklerinden bugüne kadar uzanmış birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mersin, her konuda görülmeye ve ilkleri yaşamaya değer bir yerleşim birimi.Biz Mersin'i her konuda gündemde tutmaya çalışıyoruz ve bu amaçla ilkleri gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'ni düzenledik.Dünyada yaşayan engelli kardeşlerimizi düşündüğümüzde böyle bir etkinliğin tüm dünya için çok önemli bir aktivite olduğunu hepimiz gördük.Mersin, her konuda ilkleri gerçekleştirmeye bundan sonra da devam edecek.

Bu turnuvanın Mersin için, tüm sporcular için ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tülay ise Başkan Kocamaz'ın satranç sporuna olan desteklerinin Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemden itibaren devam ettiğini dile getirdi.

Kocamaz'ın, 1999 yılında Tarsus Belediye Başkanı iken Tarsus Zeka Satranç Kulübü'nün açılışını yaptığını anımsatan Tülay, "Bu kulüp, Türkiye'nin ilk büyük eğitim kulüplerinden birisidir.Bugüne kadar da Burhanettin Başkanımızın satranca olan desteği devam etmiştir.

Tarsus'un Kurtuluşu Satranç Turnuvası ülkemizde o kadar geniş yankı uyandırdı ki, neredeyse ulusal bir turnuva niteliğini kazandı.Bugün de böylesine güzel bir organizasyona, ikinci kez düzenlenen satranç turnuvasına maddi ve manevi ciddi destekleri, ödülleri ve sponsorlukları var.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a çok teşekkür ediyorum.Tüm sporculara turnuvada başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından turnuvanın ilk hamleleri yapılmadan önce Başkan Kocamaz masaları tek tek gezerek sporculara başarılar diledi.Ödüller 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verilecekTurnuvaya Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya, İran, Irak, Mısır, Gürcistan, Moldova ve Suriye'den sporcular katılıyor. 22-28 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvaya, 6 Uluslararası Büyükusta (GM), 6 Uluslararası Usta, 6 Fide Usta (FM), 2 Usta Adayı (CM) olmak üzere 20 unvanlı sporcu da katıldı.

Turnuva, A ve B olmak üzere iki kategoride gerçekleşirken, kazanan sporculara toplam 47 bin 100 TL ödül verilecek.A kategorisinde birincilik ödülü 7 bin TL iken, B kategorisinde birincilik ödülü 2 bin TL olacak. 20 masada canlı yayın yapılan maçlar dünyanın her yerinden izlenebiliyor. 28 Ekim'e kadar sürecek olan turnuvanın ödülleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında verilecek. - MERSİN

İlgili diğer haberler

Uluslararası Mersin Açık Satranç Turnuvası Başladı
Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası Yarın Başlıyor
Mersin de Satranç Heyecanı Başladı
Uluslararası Satranç Turnuvası Başladı
Mersin de Uluslararası Satranç Turnuvası Başladı
Mersin de Uluslararası Satranç Turnuvası