USAID Yöneticisi, Taşkent’te C5+1 Bakanlar Konferansı’na katılacak

USAID Yöneticisi, Taşkent’te C5+1 Bakanlar Konferansı’na katılacak

USAID Yöneticisi Samantha Power, C5+1 Bölgesel İlişkiler Birinci Bakanlar Konferansı’na katılmak üzere 23-24 Ekim tarihlerinde Özbekistan’a gidecek.

Ajansın basın servisinden cumartesi günü yapılan açıklamada, Samantha Power’ın etkinlik sırasında ABD Hükümeti’nin bölgedeki ülkelerin bağımsızlığını, egemenliğinı ve refahını sürekli olarak desteklediğini bir kez daha teyit edeceği belirtildi.

USAID'den yapılan açıklamada, ’C5+1 Bölgesel İlişkiler Birinci Bakanlar Konferansı, bölgesel bağlantı, ticaret, ekonomik büyüme, girişimcilik, iklim ve enerji çözümlerinin yanı sıra gençler için fırsatlara odaklanarak Orta Asya’da kapsayıcı, sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için somut adımlar atmak üzere bölgedeki beş ülkenin Bakanlarını bir araya getirecek ve bu platformu güçlendirecektir.’’ diye belirtildi.

’Orta Asya’da Bağlanabilirlik’’ konulu C5+1 Bölgesel İlişkiler Birinci Bakanlar Konferansı’nın teme amacı, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı teşvik edecek somut eylemleri görüşmektir.

2015 yılında kurulan C5+1 formatı, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan,Tacikistan, Özbekistan ve Amerika Birleşik Devletleri arasında etkileşim için çok taraflı bir mekanizma olarak hizmet vermektedir. Diyalog, ekonomik kalkınma, bölgesel işbirliği ve güvenlik konularına odaklanıyor.

İlgili diğer haberler

Muğla Kavga Ettiler, Alkol Etkisi Geçince Barıştılar-Hd
Dha Yurt Bülteni - 15
Kavga Ettiler, Alkol Etkisi Geçince Barıştılar
Sınıfta çektiği cinsel içerikli videoları satan öğretmenin evdeki hesabı çarşıya uymadı! Şimdi peş parasız
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış