Washington'da Türkmenistan-ABD işbirliğinin temel yönleri ele alındı

Washington'da Türkmenistan-ABD işbirliğinin temel yönleri ele alındı

Türkmenistan heyeti, 13 Şubat 2024’te ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ABD’nin Orta Asya’dan sorumlu Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Büyükelçi John Pommersheim ile görüşmelerde bulundu. İlgili gelişme, çarşamba günü Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bildirildi.

Görüşmede taraflar, iki ülke arasında siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlardaki işbirliğinin önceliklerini ele aldılar ve 2023 yılının sonuçlarına bakıldığında ikili işbirliğinin çok verimli geçtiğini kaydettiler.

Taraflar, Türkmenistan-ABD siyasi istişarelerinin tarafları ilgilendiren konuları ele almak ve ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik ortak faaliyetleri koordine etmek amacıyla yaptığı çalışmalarını olumlu olarak değerlendirdiler. Diplomatlar ayrıca, 2024 için planlanan siyasi istişarelerin organizasyonel yönlerini de ele aldılar.

Türkmenistan heyeti ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı C5+1 Sekreteryası Koordinatörü Caitlin Setola ile de görüştü. Muhataplar Türkmenistan’ın, ABD ile Orta Asya bölgesi arasında karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini geliştirmeye yönelik bu formattaki çalışmasını büyük takdirle karşıladılar.

Taraflar, ilişkileri genişletmek için yeni yaklaşımların ve fikirlerin keşfedilmesine olanak sağlayan ekonomi, enerji ve çevre konularındaki çalışmalara yönelik C5+1 diyaloğunun çalışma grubunun etkili faaliyetlerine dikkat çektiler.

Bunun yanında Türkmenistan heyeti, pazartesi günü Türkmenistan-ABD İş Konseyi yöneticileriyle bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Türkmenistanlı girişimciler, Astana’ya bir iş ziyareti gerçekleştirecekler
Türkmenistan'da daimi ikamet eden yabancı uyruklulara Türkmenistan pasaportu verildi
Vatandaşlığı olmayan kişilere Türkmenistan pasaportu teslim etme töreni düzenlendi
Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın Vefatının 2. Yılı
Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın Vefatının 2. Yılı