YSK Başkanı Yener'den "ölü seçmen" iddialarına yanıt: Algılar gerçeği yansıtmıyor

YSK Başkanı Yener'den "ölü seçmen" iddialarına yanıt: Algılar gerçeği yansıtmıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Seçim 2024 Özel" yayınında, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Seçim günü verilerin girildiği, SEÇSİS sisteminin bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini söyleyen Yener,"Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. Her dönem için 9 bilgiyle bir kişinin kayıtlarının gerçek olup olmadığını kontrol etmekteyiz" dedi.

Yener, özetle şunları söyledi; "Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız.

Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor."

İlgili diğer haberler

Erdoğan Toprak: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Aym'nin Tahliye Kararını Tanımamakla Yargıdaki Siyasallaşmanın Zirveye Çıktığını Somutlaştırdı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Haftanın tarihine bakış
Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başladı
Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, BM ihtisas kuruluşlarıyla birçok anlaşma imzaladı
Yurt dışındaki vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçimi için sandık başına gitmeye başladı