Yug-Neftegaz Private Limited, OGT 2023’ün Gümüş Ortağı oldu

Yug-Neftegaz Private Limited, OGT 2023’ün Gümüş Ortağı oldu

Yug-Neftegaz Private Limited şirketi, 25-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Aşkabat’taki Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek olan ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ (OGT-2023) başlıklı XXVIII. uluslararası konferans ve fuarın gümüş ortağı oldu.

’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ (OGT-2023) başlıklı XXVIII. uluslararası konferans ve fuar, birkaç önemli konuya odaklanacak. Bunlardan biri, enerjinin geleceği ve Türkmenistan’ın petrol ve doğalgaz sektöründeki yatırım fırsatlarıdır. Etkinlikte yeşil enerji’ ve hidrokarbon gelişiminin çevresel yönleri de vurgulanacak. Ele alıncak bir diğer önemli konu ise teknolojik yenilik ve başarılı bir enerji dönüşümünde insan sermayesinin rolüdür.

Bugüne kadar 23 ülkeden 180’in üzerinde delege OGT 2023’e katılmak üzere kayıt yaptırdı.Büyük enerji şirketlerini ve kuruluşlarını temsil eden yüksek nitelikli konuşmacıların katılımları şimdiden teyit edildi.

Bunlar arasında BP’nin Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Bölge Başkanı Gary Jones, SPE (Society of Petroleum Engineers) Başkanı Medhat M.Kamal, Avrupa Komisyonu’nun Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, Baker Hughes’un Rusya ve BDT Başkanı Elena Akoltseva, GHG Sat (Greenhouse Gas Satellite) Başkanı Stephane Germain, ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) Başkan Yardımcısı Jasper Pages ve diğer uluslararası kuruluşların ve enerji şirketlerinin başkanları yer almaktadır.

Yug-Neftegaz Private Limited şirketi, Türkmenistan’da hidrokarbon lisanslarının ve bloklarının araştırılması ve geliştirilmesi, petrol ürünlerinin rafine edilmesi ve ticareti, saha jeofizik araştırmalarının yapılması, petrol ve gaz kuyularının açılması, sondaj ekipmanlarının kiralanması, kuyu işlerinin yapılması ve kuyu stimülasyonunun yanı sıra petrol ve doğalgaz altyapısının inşası ve modernizasyonu, sismik verilerin işlenmesi gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir.

Yug-Neftegaz Private Limited’in 2008 yılında Aşkabat’ta ofisinin açılmasından bu yana şirket, atıl durumdaki kuyuların rehabilitasyonu ve yeni kuyuların açılması ile 2D ve 3D sismik araştırmalar da dahil çeşitli projeleri hayata geçirmiştir.

2020-2023 dönemi verileri dikkate alındığında, Yug-Neftegaz Private Limited şirketi, Kuzey Goturdepe sahasında derinlikleri 4.500 ila 5.500 metre arasında değişen 22 petrol kuyusunun sondajını başarıyla tamamlamış ve devreye almıştır. Önümüzdeki yıllar için planlar, yılda yaklaşık 10-12 kuyu sondajını içeriyor.

Yug-Neftegaz Private Limited, dünyanın çeşitli bölgelerinde petrol ve doğalgaz projelerinin gerçekleştirilmesinde lider bir konuma sahiptir.

Daha fazla ayrıntılı bilgi etkinliğin web sitesinde bulunabilir.

İlgili diğer haberler

Azerbaycan Hazar Denizi’nde yeni doğalgaz rezervlerini keşfetti
Serdar Berdimuhamedov, BAE’li şirketlere enerji projelerinde aktif işbirliği çağrısı yaptı
Turkmen Investment Company şirketi, Türkmenistanlı girişimcileri işbirliğine davet ediyor
BTC Petrol Boru Hattı'ndan Ceyhan Limanı'na 2006'dan bu yana 482 milyon ton petrol taşındı
BTC Petrol Boru Hattı'ndan Ceyhan Limanı'na 2006'dan bu yana 482 milyon ton petrol taşındı
Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ile 12 Senede 400 Milyon Ton Petrol Taşındı