AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek

AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, cuma günü video iletişim yolu ile düzenlenen Hükümet Toplantısı’nda, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a bu yılın mart ayında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri’nin Türkmenistan ziyaretinin organize edilmesini teklif etti.

Türkmenistan resmi basınına göre, söz konusu teklif Türkmenistan’ın AGİT ile işbirliğini geliştirmek ve genişletmek amacıyla sunuldu.

Ayrıca AGİT Parlamenter Asamblesi kapsamında terörle mücadele faaliyetlerine aktif olarak katılmak ve bu yapı çerçevesinde faaliyet gösteren Terörle Mücadele Komitesi çerçevesinde işbirliğini genişletmek amacıyla, AGİT Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı ile Terörle Mücadele Komitesi Başkanı’nın bu yılın nisan ayında Türkmenistan ziyaretinin organize edilmesi teklifi sunuldu.

Raporu dinleyen ve söz konusu teklifleri onaylayan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’a planlanan etkinliklerin üst düzey organizsyonunun sağlanması talimatını verdi.

Bunun yanında Hükümet Toplantısı’nda bazı taslak belgeler ve devlet gündemindeki diğer konular ele alındı.

İlgili diğer haberler

Aşkabat’ta Türkmenistan-AGİT işbirliğinin ilerletilmesine yönelik uluslararası konferans düzenlenecek
2024: Türkmenistan ile AGİT, 37 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Eskişehir'de hemşehri dernekleri iftarında konuştu: (2)
AGİT toplantısı Türkmenistan'da düzenlendi
Türk Devletleri Teşkilatı 14. Yılını Kutluyor
Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfından "3 Ozan Bir Arada" projesi