Ahal vilayetinden bir girişimci, organik gübre üretimini faaliyete geçirdi

Ahal vilayetinden bir girişimci, organik gübre üretimini faaliyete geçirdi

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (TSGB) üyesi girişimci Arslan Garacayev’in Ahal vilayetinin Ak Bugday ilçesinde yer alan işletmesinde organik gübre imalatı devreye alındı.

Rısgal gazetesinde pazartesi günü yer alan habere göre, Nourivit Plus teknolojilerine dayalı olarak üretilen organik gübre sıvı haldedir ve tarımda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca haberde, bu gübrenin faydalı mikroorganizmalardan üretildiği belirtiliyor.

Ek olarak, organik gübrenin en büyük avantajı hiçbir kimyasal katkı maddesi içermemesidir. Bu gübre bitki, buğday, pamuk, sebze bitkileri ve meyve bahçelerinin yetiştirilmesinde kullanılabilir.

Haberde belirtidliği gibi, organik gübre meyve bahçelerine ve bitkilere ilkbaharda, yani 2 ila 4 yaprak çıkardıklarında, yapraklarına pürkmek usulüyle verilmektedir. Organik gübreler, toprağın güçlendirilmesinde ve bitki veriminin arttırılmasında çok önemlidir, aynı zamanda bitkileri hastalık ve zararlılardan korumaya yardımcı olurlar.

Ayrıca haberde, Nourivit Plus teknolojilerine dayalı olarak üretilen organik gübrenin, Türkmenistan’ın toprak ve hava koşullarında tarımsal mahsul ve meyve bahçeleri hastalıklarına, zararlılarına karşı test edildiği, bu testlerin sonucunda da solüsyonu tarımda ve bahçecilikte kullanma yöntemlerinin, kurallarının ve mevsiminin geliştirildiği ve üretime sunulduğu belirtiliyor.

İlgili diğer haberler

Şanly Bedew, çelik boru ve profil üretim fabrikası açtı
Türkmenistanlı kadın girişimcinin çifliğindeki deve kuşu sayısı 2.000’i aştı
Misgär, yeni çeşit bisküvi ve gofret ürünlerini sunuyor
Gözel Türkmen, yetiştirdiği ineklerden aylık 12 tonun üzerinde süt topluyor
Jeýhun Kabel, yıda 4,2 bin tonun üzerinde kablo üretimi gerçekleştiriyor
Ahal vilayetinde yeni kanalizasyon arıtma tesisi devreye alındı