Aşkabat’ta yeni ve modern Erkin Parkı'nın açılışı yapıldı

Aşkabat’ta yeni ve modern Erkin Parkı'nın açılışı yapıldı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ın kuzeyinde, cuma günü yeni ve modern Erkin Parkı'nın açılış töreni düzenlendi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyasında yer aldı.

Habere göre, yeni parkın açılış törenine Bakanlıklar ve Dairelerinin yöneticileri, Aşkabat Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, saygın yaşulular ve gençler katıldılar.

Aşkabat’ın Bagtıyarlık ilçesinde inşa edilen park, A.Niyazov ve Amuderya caddeleri ile Hoca Ahmet Yesevi ve B.Hudaynazarov caddeleri arasında konumlanıyor. Parkın toplam kapladığı alan 16,97 hektara eşittir.

Parktaki dinlenme alanları, özel aydınlatma sistemlerinin yanı sıra yaya ve bisiklet yolları ile güzel bir uyum içerisindedir. Bisiklet kullanıcıları için park bölgesi dışında da özel bisiklet yolları yapıldı. Büyük otoparkın her iki tarafında da bisiklet parkı için özel alanlar inşa edildi.

Aynı gün, Erkin Parkı'na yakın mesafede Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılımı ile Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi’nin açılış töreni düzenlendi.

İlgili diğer haberler

Özbekistan ve Afganistan'dan Amuderya Nehri Anlaşması
Aşkabat’ta düzenlenen zirvede su yönetimi ve çevre konuları ele alındı
Orta Asya Ülkeleri Cumhurbaşkanları İstişare Toplantısı - Astana
Orta Asya Ülkeleri Cumhurbaşkanları İstişare Toplantısı
Kazakistan Orta Asya daki Su Sorununa Çözüm Arıyor
Kazakistan Aral ın Turistik Potansiyelini Artıracak