Balkan Tersanesi, KOMEA ile $42 milyonluk bir sözleşme imzaladı

Balkan Tersanesi, KOMEA ile $42 milyonluk bir sözleşme imzaladı

Türkmenistan’ın Balkan Tersanesi ile Güney Kore’nin Korea Marine Equipment Association (KOMEA) şirketi, 6.100 ton deplasmana sahip Çok Amaçlı Taşıyıcılar sınıfı gemilerin tasarımı, ortak inşası ve bileşenlerinin tedariki için toplam 42 milyon ABD Doları değerinde bir sözleşme imzaladı. Güney Kore’nin Gukjanews ajansı, gelişme ile ilgili haber verdi.

Sözleşme ile ilgili bilgi Balkan Tersanesi’nin resmi işbirliği talebinden elde edilirken, KOMEA ile modern altyapı ve üretim tesislerine sahip Türkmenistan'dan devlete ait müşteri arasındaki temaslar yoğunlaştı.

Güney Kore teknolojisinin ithal edilmesinin Aşkabat ile Seul arasındaki bağları güçlendiren bir faktör olması bekleniyor. KOMEA’nın St. Petersburg’daki Rusya şubesinde yapılan sözleşmeyle ilgili olarak, ’Bu proje, küçük ve orta ölçekli gemi ve deniz ekipmanı üreten şirketlerimiz için denizaşırı ihracatına yönelik bir temel oluşturma fırsatı yaratıyor ve Hazar Denizi pazarında konumlarını güçlendirmelerini sağlıyor.’’ yorumunda bulunuldu.

MPC 6.1K sınıfı çok amaçlı gemiler hem dökme yük hem de konteyner taşıyabiliyor. Özellikleri itibariyle Hazar Denizi, Volga ve Don nehirlerinin yanı sıra Karadeniz suları için de uygundur. Gemi 128 metre uzunluğunda ve 16,5 metre genişliğindedir.

Bu yılın eylül ayında Türkmendeňizderýaýollary (Türkmendenizderyayolları) Ajansı’nın yöneticileri ile Güney Kore Deniz Ekipmanları Birliği (KOMEO) ve Koryo Shipbuilding Industry Technology Co,. Ltd. (KSIT) şirketinin temsilcileri arasında yapılan görüşmelerde, Balkan Tersanesi’nde iki kuru yük gemisinin inşaatinin tasarımı ile ilgili görüş alışverişi yapıldı.

İlgili diğer haberler

KOMEO ile KSIT, Türkmenistan’da iki kuru yük gemisi tasarlamayı planlıyor
Balkan Tersanesi, Güney Koreli şirketlerle birlikte gemi inşasına başlayacak
Haftanın tarihine bakış
Tekstilcilerin Hedefi Dünyada İlk Beşe Girmek
Dha Yurt Bülteni - 1
Yıldırım: 'Başkanlığı Bırak, 2 Aya Çıkarsın' Dediler Ama Yılmadım