KOMEO ile KSIT, Türkmenistan’da iki kuru yük gemisi tasarlamayı planlıyor

KOMEO ile KSIT, Türkmenistan’da iki kuru yük gemisi tasarlamayı planlıyor

Türkmendeňizderýaýollary (Türkmendenizderyayolları) Ajansı’nın yöneticileri ile Güney Kore Deniz Ekipmanları Birliği (KOMEO) ve Koryo Shipbuilding Industry Technology Co,. Ltd. (KSIT) şirketinin temsilcileri arasında yapılan görüşmelerde, Balkan Tersanesi’nde iki kuru yük gemisinin inşaatinin tasarımı ile ilgili görüş alışverişi yapıldı. Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı, görüşmeyle ilgili salı günü haber verdi.

Ayrıca görüşmede, Türkmenistan’ın Milli Ticaret Filosu’nu geliştirmeye yönelik gemi inşaat sektöründeki projelerin hayata geçirilmesi değerlendirildi. Taraflar, kuru yük gemileriyle birlikte feribotların inşasına yönelik çalışmalara özel önem verdiler.

Koryo Shipbuilding Industry Technology Co,. Ltd. Şirketinin temsilcilerine Balkan Tersanesi’nin modern imkanları tanıtıldı. Ayrıca gelecek vaat eden işbirliğine olan güvenlerini ifade eden Güney Koreli şirketler, yerel uzmanların mesleki yeterliliklerine ve gemi inşasındaki modern teknolojilere yüksek değer biçtiler.

KOMEO, üyelerine gemi inşası ve tasarımı, gerekli ekipmanların temini ve bu alanın geliştirilmesi konularında modern çözümler sunan, Güney Kore’nin 286 deniz ekipmanı üreticisini bir araya getiren bir birliktir. Koryo Shipbuilding Industry Technology Co,. Ltd şirketi ise çeşitli tip ve büyüklükte gemilerin tasarımı, inşası ve onarımı ile uğraşmaktadır.

İlgili diğer haberler

Balkan Tersanesi, KOMEA ile $42 milyonluk bir sözleşme imzaladı
Haftanın tarihine bakış
Balkan Tersanesi, Weichai şirketinden yedek parçalar satın almayı planlıyor
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış