Balkan vilayetinde iki araç muayene merkezi açıldı

Balkan vilayetinde iki araç muayene merkezi açıldı

Bu yılın 23 Ocak tarihinde, Türkmenistan İçişleri Bakanlığı’nın Balkan Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bereket ve Gızılarbat İlçe Emniyet Müdürlükleri Trafik Dairelerinin araç muayene ve tescil merkezlerinin idari binaları hizmete açıldı.

Merkezlerin açılış törenlerine Türkmenistan İçişleri Bakanlığı kurumlarının, aynı zamanda Trafik Dairesi’nin memurları, sivil toplum kuruluşları ve aksakal heyetinin temsilcilerinin yanı sıra diğer konuklar katıldılar. İlgili haber, çarşamba günü Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Yeni araç muayene merkezlerinin açılış törenlerinde konuşmalar yapıldı, konserler, dans gösterileri düzenlendi. Ayrıca saygın yaşulular, merkezlerin idari binalarının inşaat çalışmalarında başarı göstermiş işçi ve uzmanlara Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov adına pahalı hediyeleri takdim ettiler.

Yeni tesislerde hafif ve ağır vasıta araçların, römorklarının muayenesini yapmak, direksiyon kontrolü, araç farı, fren, hız ölçme sistemlerinin standartlara uygunluğu, araç egzozlarından çıkan duman hacmi ve onun çevre standartlarına uygunluğunu kontrol etmeye yönelik faaliyetleri üst düzeyde gerçekleştirmek ve verileri bir bütün olarak araçların elektronik sistemlerine kaydetmek için tüm imkanlar oluşturuldu.

Bu yılın 22 Ocak tarihinde, Aşkabat Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Büzmeyin İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Dairesi ve Ahal vilayetinin Ak Bugday İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Dairesi’nin araç muayene ve tescil merkezlerinin açılış törenleri düzenlendi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Türkmenistan, Bağımsızlığının 32. Yıldönümünü kutluyor
Türkmenistan Gençlik Kurumu, Änev kentinde toplu etkinlikler düzenledi
Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi
Mari’de emniyet personeli için 52 yeni müstakil ev inşa edilecek
Mari vilayetinde 42 adet iki katlı müstakil evin açılışı yapıldı