Türkmenistan Gençlik Kurumu, Änev kentinde toplu etkinlikler düzenledi

Türkmenistan Gençlik Kurumu, Änev kentinde toplu etkinlikler düzenledi

Türkmenistan’ın Ahal vilayetinde bulunan Gujurly Bilim Merkezi’nin Änev kentindeki şubesinde bu yılın 5-6 Temmuz tarihlerinde ’Gençlik ve Kalkınma’’ başlıklı konferans ve ’21. Yüzyılda Çocuk Terbisyesi’’ başlıklı forum olmak üzere iki etkinlik tertip edildi. Türkmenistan’ın Mahtumkulu Gençlik Kurumu Merkez Konseyi, etkinliklerle ilgili Business Türkmenistan internet yayınına bilgi verdi.

Etkinlikler, Türkmenistan’ın Mahtumkulu Gençlik Kurumu Merkez Konseyi, Türkmenistan’ın Mahtumkulu Gençlik Kurumu Ahal Vilayet Konseyi ve Gujurly Bilim Merkezi Birinci Gençlik Kurumu’nun ortak organizasyonunda düzenlendi.

Haberde belirtildiği gibi, ’Gençlik ve Kalkınma’’ başlıklı konferansta Türkmenistan’ın yükseköğretim kurumlarında eğitim gören uzman adayları çeşitli konular hakkında konuşma gerçekleştirdiler. Türkmenistan’ın Mahtumkulu Gençlik Kurumu Merkez Konseyi Bilgi Sağlama Bölümü’nün gönüllü genç uzmanlarının sunumları, çocuk ve gençlerin eğitim alma isteklerini daha arttırdı.

Ayrıca 6 Temmuz’da ’21. Yüzyılda Çocuk Terbiyesi’’ başlığı ile düzenlenen foruma, çocuklar ebeveynleriyle beraber katıldılar. Forumda Kakacan Agacikov, Sılap Atayev, Merdan Amanyazov, Merdan Şadurdiyev gibi deneyimli eğitmenler çeşitli konularla ilgili konuşma gerçekleştirdiler. Ayrıca foruma katılan ebeveynler, kendilerini ilgilendiren konularda sorular sordular.

Etkinliğin katılımcıları, Türkmenistan’da vatanperver, ahlaklı ve yüksek eğitimli bir neslin gelişimi için büyük çabalar harcayan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov’a sağlık, uzun ömür, aynı zamanda halkın yararına yürüttükleri çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Balkan vilayetinde iki araç muayene merkezi açıldı
Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nin 9'uncusu Türk dünyasını ağırladı
Bakan Vedat Bilgin, MHP Erzurum İl Başkanlığı'nda konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Medeni ülkelerin hepsi Gazze'deki yıkım karşısında üç maymunu oynuyor."
Yeni yılda Türkmenistan’da dünyaya gelen ilk bebeğe Arkadag ismi verildi