Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın doğum gününü kutladılar

Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın doğum gününü kutladılar

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a doğum günü münasebetiyle yabancı mevkidaşlarından tebrik mesajları ulaştı.

Türkmenistan resmi basınında cuma günü yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Japarov, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın doğum gününü tebrik ettiler.

Yabancı Devlet Başkanları, Türkmenistan Devlet Başkanı’na sağlık, çalışmalarında büyük başarı, Türkmenistan halkına ise mutluluk, esenlik ve refah dileklerinde bulundular.

Ayrıca Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Kazakistan Başbakanı Alihan Smailov, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Katar Kraliyet Ailesi Üyesi Faysal bin Nasser bin Hamad Al Thani de Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a tebrik mesajı gönderdiler.

Bunun yanında Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un doğum günü kutladı.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov’un tebrik mesajında, ’Sizin egemen Türkmenistan’ı daha da başarılı bir şekilde geliştirmeye, ülkenin ekonomik kapasitesini arttırmaya, sevgili halkımızın sosyal durumunu daha da iyileştirmeye yönelik modern refromlarınızın, barış ve dostluk ilkelerine dayalı iç ve dış politikanızın, inşa girişimlerinizin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum.’’ diye belirtiliyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, 22 Eylül 1981’de Aşkabat’ta dünyaya geldi.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Almanya, Orta Asya liderlerini ağırladı
Kazakistan, 21 Bin 325 Kazak Kökenli Kişiye Oturma İzni Verdi
Türkmenistan, Almanya’nın iş dünyasına elektrik, yenilenebilir enerji alanlarında ortaklık önerdi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Almanya’nın şirketlerini ulaşım ve iletişim alanlarında işbirliğine çağırdı
Almanya, Orta Asya Ülkeleriyle Stratejik Bölgesel Ortaklık Kuruyor