Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü

Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, cuma günü Dubai kentinde Dubai Aviation Corporation (Flydubai) şirketinin Satış Direktörü Hamad Ubeydullah ile bir araya geldi. İlgili haber, Watan Ana Haber Bülteni tarafından servis edildi.

İşbirliğinin önceliklerini görüşmek için oluşturulan fırsat için teşekkür eden Hamad Ubeydullah, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı’na Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakanı, Savunma Bakanı, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un sıcak selamlarını iletti.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov buna karşılık, Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’a en iyi dileklerini ileterek, ülkseinin Türkmenistan-BAE işbirliğinin kapsamlı genişletmeye olan ilgisini vurguladı.

Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü ayrıca, BAE iş çevresinin birçok temsilcisinin Türkmenistan ile yakın bağlar kurmakla ilgilendiğini kaydetti.

Haberde belirtildiği gibi, Türkmenhavayolları Ajansı ile Dubai Aviation Corporation şirketi arasındaki işbirliğinin ilerletilmesi sonucunda Aşkabat-Dubai-Aşkabat güzergahında hava trafiği kuruldu. Bunun yanında cuma günü Abu Dabi’ye ilk yolcu uçuş seferi gerçekleştirildi.

Hamad Ubeydullah, Türkmenistan’da havacılık sektörünün son yıllarda oluşturulan modern altyapısından ve teknik hizmetlerinin uyumlu faaliyetlerinden övgüyle bahsetti ve Flydubai’nin büyük bir ivmeyle gelişen Türkmenistan ile karşılıklı çıkarlara dayalı işbirliğini genişletmek için çabaladığını teyit etti. Özellikle, iki ülke arasında uçuş sefer sayısın arttırılması teklif edildi.

Görüşmenin ardından, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılımı ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı’nın Türkmenhavayolları Ajansı ile Dubai Aviation Corporation şirketi arasında Mutabakat Zaptı imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Rönesans, Ahal vilayetindeki GTG-2 projesinin inşaatinde yer alacak
Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
Nokia, kişisel siber güvenlik alanında Türkmenistan ile işbirliği yapmayı planlıyor
"En Zengin 100 Türk" Listesi Açıklandı
Rönesans Holding ten Türkmenistan a Yeni Yatırım