Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı’yla telefonda görüştü

Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı’yla telefonda görüştü

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko arasında çarşamba günü bir telefon görüşmesi gerçekleşti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, Rusya Federal Meclisi’nin kuruluşunun ve Rusya Anayasası’nın kabulünün 30. yıldönümü münasebetiyle Valentina Matviyenko’ya tebriklerini iletti, ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Parlamenterler Meclisi Konseyi Başkanlığı’na yeniden seçilmesi nedeniyle kutladı.

Telefon görüşmesinde, insani ve halk diplomasisi alanlarında işbirliğinin yoğunlaştırıldığı, Türkmenistan ve Rusya halkları arasındaki dostluğu güçlendirmek, halkaların ilişkilerini geliştirmek, karşılıklı saygı ve güvenin güçlenmesini desteklemek için, her iki tarafın da gerekli tüm koşulları oluşturmaya devam edeceğine dair karşılıklı güven ifade edildi.

Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı buna karşılık, Rusya tarafının iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini daha da derinleştirme konusundaki kararlılığını doğruladı.

İkili ilişkilere ilişkin sohbete devam eden taraflar, ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi, kültür ve sosyal alanlarda ortak eylemlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, telefon görüşmesinde Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko’yu yaklaşan Yeni Yıl vesilesiyle tebrik ederek, sağlık, refah, sorumluluk gerektiren devlet görevinde başarı dileklerini dile getirdi.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Medvedev: Türkmenistan ile Rusya, işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar kazandı
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Gurbanguli Berdimuhamedov’un Rusya’yı ziyareti etmesi bekleniyor
Ocak 2023: Rusya, Türkmenistan’dan 5 bin ton domates ithal etti