Hayır Vakfı fonları temelinde ameliyat olan çocuklar Avaza’ya gönderilecek

Hayır Vakfı fonları temelinde ameliyat olan çocuklar Avaza’ya gönderilecek

Gurbanguli Berdimuhamedov’un ismini taşıyan Himayeye Muhtaç Çocuklar Hayır Vakfı fonları temelinde ameliyat olan çocuklar, tatil yapmaları ve rehabilitasyon süreçlerine devam etmeleri için Avaza Milli Turizm Bölgesi’ne gönderilecek. İlgili gelişme, Türkmenistan Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı’na bağlı Sağlık Haberleri Merkezi Müdürü Ogulmähri Geldiyeva’nın Türkmenistan gazetesinde pazartesi günü yayınlanan makalesinde bildirildi.

Ameliyat olan çocuklar, Avaza Milli Turizm Bölgesi’ndeki Dayanç Rehabilitasyon ve Tatil Merkezi’nde tatil yapacaklar ve tedavilerini devam ettirecekler.

Makalede belirtildiği gibi, geçtiğimiz günlerde başkent Aşkabat’taki Anne ve Çocuk Sağlık Bilimsel-Klinik Merkezi’nde Pimberton yöntemiyle Türkmenistan’da ilk ortopedik ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde, Hayır Vakfı fonları temelinde doğuştan kalp hastalığı olan altı çocuğa, doğuştan hareket sistemi hastalığı olan iki çocuğa ve doğuştan merkezi sinir sistemi hastalığı olan bir çocuğa ortopedik ameliyatlar yapıldı.

Gurbanguli Berdimuhamedov’un ismini taşıyan Himayeye Muhtaç Çocuklar Hayır Vakfı, çeşitli nedenlerle ebeveynlerinden ayrılan çocukların sağlıklarını korumak, onlara iyi bir eğitim vermek veya ebeveynleri olsa bile sağlıklarının tedavisinde desteğe ihtiyacı olanlara destek olmak için çalışmalar yürütmektedir.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'ın Avaza Mili Turizm Bölgesi'nde Tatil Organizasyonu Yönetim Merkezi oluşturuldu
Avaza’da ’Turkmenistan is open’’ başlıklı yatırım forumu ve fuar düzenlenecek
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, resmi ziyaretle Türkmenistan’a geldi
Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye, enerji işbirliğini güçlendirecek anlaşmaları imzalayacaklar
Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile görüştü