İran, komşu ülkeler için vize rejimini kaldırmayı planlıyor

İran, komşu ülkeler için vize rejimini kaldırmayı planlıyor

İran Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanı Ezatollah Zarghami, Bakanlığının komşu ülkeler için vize rejiminin kaldırılmasına yönelik Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çalıştığını ifade etti. İlgili haber, perşembe günü IRNA haber ajansı tarafından bildirildi.

Zarghami, "Komşu ülkelerle vize rejiminin kaldırılması için sürekli çalışıyoruz. Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle turizm için her geçen gün daha fazla imkan sağlanıyor." diye kaydetti.

Tehran Times gazetesi, cuma günü Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde sınır geçişlerini kolaylaştırmak ve 60 ülkeden pasaport sahipleri için vizelerin tek taraflı olarak kaldırılmasını sağlamak üzere bir strateji üzerinde çalıştığını bildirdi.

Bakan Ezatollah Zarglhami, stratejinin daha fazla uluslararası turist çekmek amacıyla Müslüman ülkeler ve komşu devletler için vizelerin tek taraflı olarak kaldırılmasını önerdiğini belirtti.

İran, 27'si UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan çarşılar, müzeler, camiler, köprüler, hamamlar, medreseler, türbeler, kiliseler, kuleler ve konaklar gibi çeşitli turistik alanlardan kar elde etmeyi umuyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'ın İran Büyükelçisi, EİT etkinliklerine katıldı
YKS'de derece yapanların değişmeyen adresi 7 yıldır Medipol
Titanic: Honor and Glory video oyununda Milli Türkmen Halıları yer alıyor
Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfında Nevruz etkinliği düzenlendi
Türkmenistan'ın UNESCO'ya katılmasının 30. yıl dönümü kutlandı
Türkmenistan'ın UNESCO'ya katılmasının 30. yıl dönümü kutlandı