Kasım Cömert Tokayev, Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru'nun önemine dikkat çekti

Kasım Cömert Tokayev, Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru'nun önemine dikkat çekti

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, pazartesi günü St.Petersburg kentinde yapılan BDT Devlet Başkanlarının resmi olmayan zirvesinde yaptığı konuşmada, Kuzey-Güney Uluslararası Uaşım Koridoru özel bir öneme sahip olduğunu ve bu rotadaki Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattının önemli bir ulaşım güzergahı olduğunu kaydetti. Rusya Devlet Başkanlığı Basın Servisi, konu ile ilgili haber verdi.

BDT Devlet Başkanlarının resmi olmayan zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızlstan Devlet Başkanı Sadır Caparov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirzoyoyev katıldı.

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokaev, "GDA üyesi ülkelerdeki ulaşım ve lojistik projelerinin verimliliğini arttırmak için yeni araçlara ve işbirliği formatlarına ihtiyaç var." diye kaydetti.

Kazakistan Devlet Başkanı ayrıca, üye ülkelerin Devlet Başkanlarının Topluluğu modern küresel gerçeklere uyarlamak için BDT kapasitesini arttırmaları ve uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

BDT Devlet Başkanlarının bir önceki resmi olmayan zirvesi ekim ayında yapılmıştı.

İlgili diğer haberler

BDT Devlet Başkanları Yüksek Konseyi Zirvesi Kırgızistan'da Gerçekleşti
BDT Üye Ülke Liderleri St. Petersburg'da Gayriresmi Görüşme Gerçekleştirdi
Kırgızistan'da BDT Liderler Zirvesi Gerçekleştirildi
Serdar Berdimuhamedov, BDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılıyor
Aliyev: "Ermenistan'ın geleceği dış sponsorların elinde"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Hazar Denizi'nde su seviyesi iklim değişikliğinin de etkisiyle düşüyor: 'Sorun çok ciddi, kıyıdaş ülkeler işbirliği yapmalı'