Rus şirketleri Türkmenistan’da 36 projeyi hayata geçiriyor

Rus şirketleri Türkmenistan’da 36 projeyi hayata geçiriyor

Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Dmitriy Volvaç, Türkmenistan-Rusya Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu çerçevesinde 21-22 Aralık tarihlerinde Moskova’da düzenlenen Ticaret ve Yatırım Desteği Üst Düzey Grubu’nun 9.

Toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın halihazırda Türkmenistan topraklarında Rus şirketlerinin katılımıyla 36 projeyi yönettiğini ifade etti.Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, pazartesi günü konuyla ilgili haber verdi.

Türkmenistan heyetine Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakan Yardımcısı Kerimberdi Gurbanov, Rusya heyetine ise Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Dmitriy Volvaç başkanlık etti.

Habere göre, bu projelerin toplamı tutarı yaklaşık 255 milyar Rus Rublesi’dir. Bunlardan 11 proje işletme aşamasında, 21 proje yatırım aşamasındayken, 10 proje aktif olarak uygulanmaktadır.

Özellikle çeşitli malların tedariki, altyapı, petrol, doğalgaz ve metalürji alanlarında projeler uygulanmaktadır.

Bakan Yardımcısı, Rus şirketlerinin Türkmenistan’da yeni enerji tesislerinin modernizasyonu, yeniden inşası, gemi yapımı, Türkmenistan’a madencilik ekipmanları ve üç bölümlü dizel lokomotiflerin tedariki, Gızılarbat kentindeki araba tamir fabrikasının yeniden inşası, ayrıca Türkmenistan’ın demiryolu hatlarının modernizasyonu ve elektrifikasyonu ile ilgili gelecekteki projelerin uygulanmasında işbirliğini genişletmekle ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Katılımcılar, 2024 yılının ocak ayı sonunda Aşkabat’ta düzenlenecek Türkmenistan-Rusya Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun toplantısının gündemini de kapsamlı bir şekilde ele aldılar.

İlgili diğer haberler

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı: Rusya’nın Türkmenistan'dan ithalatı yüzde 21 arttı
Aşkabat’ta uluslararası petrol ve doğalgaz forumu faaliyetlerine başladı
Soçi Zirvesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin seyri
Türkmenistan vatandaşlığına kabul edilen kişilere pasaportları teslim edildi
Türkmenistan’da salgınla mücadeleye gençlerin katılımına ilişkin program imzalandı
Türkmenistan Lideri, Türkmenistan’a yeni atanan BM Daimi Koordinatörü’nü kabul etti