Semerkant’ta BDT Dışişleri Bakanlar Konseyi Toplantısı düzenlendi

Semerkant’ta BDT Dışişleri Bakanlar Konseyi Toplantısı düzenlendi

Özbekistan’ın Semerkant kenti, cuma günü Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanlar Konseyi Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıya Özbekistan, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Rusya, Tacikistan Dışişleri Bakanları ve BDT İcra Komitesi’nden hayatler katıldı. Türkmenistan heyetine ülkenin Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Haciyev başkanlık etti.

Dışişleri Bakanlıklarının temsilcileri, dar ve geniş formatlarda yapılan görüşmelerde uluslararası ve bölgesel gündem maddeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca BDT kapsamındaki çok yönlü işbirliğini ilerletme beklentilerini ele aldılar.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, taraflar toplantı sonuçlarına ilişkin birçok belgeyi onayladılar. Bu belgeler, yakın tarihte yapılacak BDT Devlet Başkanları ve Hükümet Başkanları Konseylerinin toplantılarında onaya sunulacak.

BDT Dışişleri Bakanlar Konseyi’nin bir sonraki toplantısı 12 Ekim 2023’te Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek.

İlgili diğer haberler

BDT Devlet Başkanları Konsey Toplantısı’nın ardından 16 belge imzalandı
Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı Semerkant'ta düzenlendi
Rusya ve Orta Asya'nın Dışişleri Bakanları Semerkant’ta bir araya gelecekler
Semerkant, 2024 yılı BDT Kültür Başkenti statüsünü devraldı
BDT Devlet Başkanları Yüksek Konseyi Zirvesi Kırgızistan'da Gerçekleşti
Serdar Berdimuhamedov, borç yükümlülüklerine dikkat edilmesiyle ilgili teklifte bulundu