Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın farklı sektörlerine yeni yöneticiler atadı

Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın farklı sektörlerine yeni yöneticiler atadı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, bu yılın ilk altı ayında yapılan çalışmaların sonuçlarına ithafen cuma günü yapılan genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkenin sektörel idare kurumları ve Bakanlıklarının yeni başkanlarını atadı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışmalarındaki eksiklikler nedeniyle Hacımhammet Saparmuhammedoviç Recepmuradov’u Türkmenistan Enerji Bakanı görevinden alarak, Türkmenistan Annageldi Bayaramdurdiyeviç Saparov’u bu göreve atadı ve onu Türkmenistan Enerji Bakan Yardımcılığı görevinden aldı.

Toplantıda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, görevindeki noksanlıklardan ötürü Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu Başkanı Niyazli Muradoviç Niyazliyev’i görevinden aldı ve bu göreve Devrangeldi İşanguliyeviç Sapbaev’i atadı.

Ayrıca toplantıda Begenç Şadurdiyeviç Çariyev, çalışmalarındaki eksiklikler nedeniyle Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası Başkanı görevinden alındı. Batır Seytgeldiyeviç Volsahatov bu göreve atandı ve Türkmenistan Devlet Göç İdares Başkanlığı görevinden alındı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Serdar Berdimuhamedov’un Kararı ile, Devlet Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Yarbay Amanmuhammet Şıhguliyeviç Sazakov, geçici olarak Türkmenistan Devlet Göç İdaresi Başkanlığı’na atandı.

Ayrıca Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Kararnamesi uyarınca, Türkmenistan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Komitesi Başkanı Gulmurat Nurmuradoviç Agamuradov, görevindeki noksanlıklar nedeniyle görevden alındı ​​​​ve bu göreve Allaberdi Orazmämmedoviç Saparov getirildi. Saparov, bu göreve atanmadan önce Türkmenistan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Enstitüsü Rektörlüğü görevini üstleniyordu.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, toplantı sırasında Mergen Meretdurdiyeviç Gurdov’un Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmasına ilişkin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 Temmuz 2023 tarihli ve 7/2 sayılı kararını onayladı.

Ayrıca Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ülkenin Daşoguz, Balkan, Ahal ve Mari vialyetlerine yeni valiler atadı.

İlgili diğer haberler

Ocak-Şubat: Türkmenistanlı girişimciler, üretim planını yüzde 104,1 oranında gerçekleştirdiler
Türkmenistan Lideri, iş dünyası temsilcilerini Jübile Madalyası ile ödüllendirdi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrine taşınma faaliyetlerinin gidişatından duyduğu hoşnutsuzluğu belirtti
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni yöneticileri göreve atadı
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, BM ihtisas kuruluşlarıyla birçok anlaşma imzaladı