TSGB üyeleri, Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle 14 tesisin inşaatini tamamlayacak

TSGB üyeleri, Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle 14 tesisin inşaatini tamamlayacak

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’ne (TSGB) üye girişimciler, halihazırda Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 30. Yıldönümü münasebeti ile 2021 yılının sonunda inşaatleri bitirilerek, hizmete açılacak olan 14 büyük tesisin inşasını sürdürüyorlar. Türkmenistan resmi basınında yayınlanan söz konusu tesislerin tam listesi, salı günü TSGB resmi web sitesinde yer aldı.

Yeni binaların çoğu Ussat-Inžener (Uzman Mühendis) özel şirketi tarafından inşa ediliyor. Şirket, Aşkabat'ta A. Niyazov ve Hoca Ahmet Yesevi caddelerinin kesiştiği yere alt geçit, Ahal vilayetinin Tecen ilçesinde 640 öğrenci kapasiteli ortaokul ve Babadayhan ilçesinde 960 öğrenci kapasiteli ortaokulun yanı sıra Balkan vilayetinin Türkmenbaşı kentinde 400 hasta kapasiteli çok yönlü hastanenin inşaatini tamlayacak.

Myradym özel şirketi, Ahal vilayetinin Änew kentinde 720 ve 960 öğrenci kapasiteli iki ortaokul inşatini bitirecek. Rövşen özel şirketi ise, Daşoguz ve Balkanabat kentlerinde üçer bin kişilik Türkmenin Ak Evi binalarını inşa ederek, hizmete açacak.

Beýik bina (Büyük Bina) özel şirketi Aşkabat’taki Tahran caddesinde modern yaşam konutları kompleksi, iş merkezi, alışveriş ve eğlence merkezi inşasını bitirecek.

Türkmen Awtoban (Türkmen Otoban) kapalı anonim şirketi, yıl sonuna kadar Aşkabat-Türkmenabat otobanının Aşkabat-Tecen kısmının yapımını tamamlayacak.

Çeper Gurluşyk (Sanat İnşaat) özel şirketi, Türkmenbaşı kentinde 100 hasta kapasiteli bulaşıcı hastalıklar hastanesinin inşasını bitirecek. Lebap vilayetinin Sayat ilçesinde Ussa Tirkeş ve Döwletli dostlar şirketleri tarafından 600 öğrenci kapasiteli iki ortaokul inşaati tamalanacak.

Demirbetönümleri (Betonarmeürünler) fabrikasının da katılımı ile, Derkar ve Merdana doganlar şirketleri tarafından Daşoguz kentindeki Göroglu caddesinde altı adet 16 daireli, adet adet 24 daireli, iki adet 48 daireli ve bir adet 32 daireli konutların inşaati tamamlanacak.

Bağımsızlığın 30. Yıldönümü münasebeti ile Türkmenistan genelinde toplam 22 tesisin inşaatinin bitirilerek, hizmete açılması planlanıyor. Yeni tesisleri inşası Sumitomo Corporation, Cotam Enterprises Ltd., Bouygues Batiment International, Rönesans gibi yabancı şirketler ve Türkmenistan’ın bazı kamu işletmeleri tarafından gerçekleştiriliyor.

İlgili diğer haberler

Tarihte bugün ne oldu? 28 Aralık tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? İşte, 28 Aralık'ta yaşananlar!
Aşkabat’ta Kabul Merkezi ve Kongre Merkezi açıldı
Türkmenbaşı ve Senagat bankaları yeni binalarının açılış törenleri düzenlendi
Aşkabat’ta lüks Arkadag Oteli açıldı
Aşkabat'ta Uluslararası OGT-2022 Fuarı düzenleniyor
Gurbanguli Berdimuhamedov, Güney Kore’nin büyük şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi