Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu

Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu

Güney Kore’nin Hyundai Engineering Co, Ltd. şirketi, 25-27 Ekim tarihlerinde Aşkabat’ta düzenlenecek olan ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ (OGT 2023) başlıklı uluslararası konferans ve fuarın bronz ortağı oldu.

Hyundai Engineering Co, Ltd.’nin 2009 yılından bu yana Türkmenistan’ın önemli doğalgaz yatağı olan Galkınış sahasının geliştirilmesinde aktif olarak yer aldığını belirtmek önemlidir.Türkmengaz Devlet Kurumu’nun, Güney Kore ve Çin’n petrol ve doğalgaz kuruluşlarının temsilcilerinin ortak çabalarıyla 2013 yılında bu doğalgaz sahasının geliştirilmesinin ilk aşaması başarıyla tamamlandı.

Projenin bir parçası olarak Hyundai Engineering, bir doğalgaz desülfürizasyon tesisi inşa etti.

Buna ek olarak, şirket kapsamlı teknik imkanlara sahiptir ve yalnızca doğalgaz sahalarının geliştirilmesiyle değil, aynı zamanda işinin kilit alanlarından biri olan petrol rafinasyonuyla da aktif olarak ilgilenmektedir.

Hyundai Engineering Co, Ltd., LG International Corporation ile işbirliğinin bir parçası olarak Türkmenbaşı Petrol Rafinerileri Fabrikalar Kompleksi’nde (TPRFK) birkaç yeni proses ünitesini devreye aldı.

Bir başka örnek işbirliği projesi de Hazar Denizi’nin kıyısındaki Gıyanlı kasabasında polietilen ve polipropilen üretimi için bir doğalgaz-kimya kompleksinin inşa edilmesidir.Hyundai Engineering, toplam maliyeti 3,4 milyar ABD dolarından fazla olan projenin hayata geçirilmesinde Türkmengaz Devlet Kurumu, Güney Kore’nin LG International Corporation ve Japonya’nın TOYO Engineering Corporation şirketleri yer almıştır.

Tesis, küresel çevre standartlarını karşılamaktadır ve 2014 yılında Büyük Britanya’nın TXF kuruluşu tarafından Avrupa ve Avrasya’daki en çevre dostu 10 projeden biri olarak sertifika ile ödüllendirilmiştir.

’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ başlıklı uluslararası konferans ve fuar kapsamında enerjinin geleceği ve Türkmenistan’ın petrol ve doğalgaz sektöründeki yatırım fırsatları da dahil olmak üzere birçok önemli konuyu ele alınacak. Etkinlikte hidrokarbon gelişiminde yeşil enerji ve çevre konularına özel önem verilecektir. Ayrıca, başarılı bir enerji geçişinde teknolojik yenilik ve insan sermayesinin rolü konusu da vurgulanacak.

Bugüne kadar 70’ten fazla yabancı şirket OGT-2023’e katılmak üzere kayıt yaptırdı ve konferansa 300’den fazla heyet katılacak.

Konferansa katılım şartları ve koşulları hakkında daha fazla bilgi için etkinliğin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili diğer haberler

Güney Kore’nin büyük şirketleri, Türkmenistan’daki doğalgaz-kimya projelerinde yer alacaklar
Gurbanguli Berdimuhamedov, Güney Kore’nin büyük şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi
Gıyanlı Polimer Fabrikası'nda 69 bin tondan fazla polimer ürün üretildi
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti
TSGB üyeleri, Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle 14 tesisin inşaatini tamamlayacak