Türkmen Alabayı iki kategoride Rusya Şampiyonu oldu

Türkmen Alabayı iki kategoride Rusya Şampiyonu oldu

Uluslararası Ahal-Teke Atçılık ve Uluslararası Türkmen Alabay Köpekleri Birlikleri Başkanı Serdar Berdimuhamedov’ tarafından 2021 yılında Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’a hediye edilen Ak Dost (Akdus) isimli Türkmen Alabayı, ’Orta Asya Çoban Köpeği’’ başlıklı yarışmada iki kategoride Rusya Şampiyonu oldu.

Türkmenistan resmi basının cumartesi günü bildirdiğine göre, Rusya Kinoloji Federasyonu’nun 15 ve 17 Ocak’ta Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen ’Orta Asya Çoban Köpeği’’ başlıklı yarışmasında dereceye giren köpekleri ödüllendirme töreni gerçekleştirildi.

Ak Dost isimli Türkmen Alabayı, safkanlık ve güzellik dalında 15 Ocak 2024’te birincilik ödülünü, 17 Ocak 2024’te ise kavrama, dikkatlilik ve emirlere uyma yeteneği nedeniyle ikincilik ödülünü kazandı.

Rusya Kinoloji Federasyonu tarafından düzenlenen ’Orta Asya Çoban Köpeği’’ başlıklı yarışmaya Rusya genelinden yaklaşık 200 köpek katıldı.

Rusya Kinoloji Federasyonu 1991 yılında kurulmuş olup, kinoloji kuruluşlarının halka açık bir derneğidir ve Rusya’daki en büyük köpek yetiştirme derneği olarak kabul edilmektedir.

Rusya Kinoloji Federasyonu’nun cins kitabına yaklaşık 5,5 milyon köpek, 1.427 kinoloji kulübü, ve ülkenin tüm bölgelerinden 22 bin 358 köpek yetiştirme tesisi kayıtlıdır.

İlgili diğer haberler

Dha Yurt Bülteni - 1
Türkmenistan'da nisan ayının son pazarı Alabay köpekleri için de bayram olarak kutlanacak
Türkmenistan'da nisan ayının son pazarı Alabay köpekleri için de bayram olarak kutlanacak
Erdoğan ve Berdimuhamedov birbirlerine köpek hediye etti
Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrine taşınma faaliyetlerinin gidişatından duyduğu hoşnutsuzluğu belirtti
Mezitli'de satranç turnuvası sona erdi