Türkmenhowaýollary Ajansı 6 yeni uçak satın alacak

Türkmenhowaýollary Ajansı 6 yeni uçak satın alacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cumartesi günü Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı’nın Türkmenhowaýollary (Türkmenhavayolları) Ajansı’na 4 adet Boeing 737-8 tipi ve 2 adet Boeing 777-367ER tipi uçakların satın alınması için ABD’nin Boeing, TMHCC-AIR 1 LLC ve TMHCC-AIR 2 LLC şirketleri ile sözleşme imzalama yetkisi veren Kararı imzaladı.

Söz konusu Karar, ’2012-2030 Yılları Türkmenistan’da Sivil Havacılığı Geliştirme Programı’’nda öngörülen görevlerin başarıyla hayata geçirilmesi, ayrıca ülkedeki uçak filosunun düzenli modernizasyonu ve uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla kabul edildi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyasına cumartesi günü yer aldı.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Direktörü Mämmethan Çakiyev, cumartesi günü video iletişim yolu ile yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, bu yılın ocak-mayıs aylarında belirlenen hizmet planlarının Türkmendemirýollary (Türkmendemiryolları) Ajansı genelinde yüzde 105,4 oranında, Türkmenawtoulaglary (Türkmenotoaraçları) Ajansı genelinde yüzde 121,3 oranında ve Türkmenhowaýollary Ajansı genelinde ise 308 oranında uygulandığını bildirdi.

Mämmethan Çakyev’e göre, raporlama döneminde yeni satın alınan iki A330-200 tipi P2F kargo uçağının daha ekonomik ve yeni başlatılan Aşkabat - Seul - Aşkabat, Aşkabat - Hanoi - Aşkabat rotalarında kargo uçuşları gerçekleştirmeye başladı.

Bakanlar Kurulu toplantısında bu yılın ilk beş ayında Türkmenistan ekonomisinin sektörlerinde yapılan çalışmalar özetlendi, hazır taslak belgeler değerlendirildi ve devlet gündemine dair bazı konular ele aldındı.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Türkmenistan’da yeni Uluslararası Havalimanı açıldı
Haftanın tarihine bakış
Türkmenistan heyeti, Türkmenistan-ABD İş Konseyi temsilcileriyle görüştü
Türkmenistan havayolu şirketi Boeing 777-200 LR uçağıyla taşımacılık hizmetini başlattı
Türkmenistan Devlet Başkanı kargo uçakların sayısını arttırma talimatı verdi