Türkmenistan-Büyük Britanya ticaret hacmi yüzde 30 arttı

Türkmenistan-Büyük Britanya ticaret hacmi yüzde 30 arttı

Türkmenistan ile Büyük Britanya arasındaki ticaret hacmi, Nisan 2022-Nisan 2023 döneminde 53 milyon pounda tekabül etti ve bir önceki döneme göre yüzde 30 veya 12 milyon pound arttı. Büyük Britanya İş ve Ticaret Departmanı, cuma günü konu ile ilgili haber verdi.

İlgili dönemde Büyük Britanya’nın Türkmenistan’a ihracatı 37 milyon pound oldu. Bu rakam, 2021-2022 yıllarının ilgili dönemine göre 1 milyon pound daha fazladır. Büyük Britanya’nın ihracatının 15 milyon poundunu mallar (yüzde 40,5) ve 22 milyon poundunu ise (yüzde 59,5) hizmetler oluşturdu.

Büyük Britanya’nın Nisan 2022-Nisan 2023 dönemi aralığında Türkmenistan’dan ithalatı bir önceki döneme göre yüzde 400 arttı (12 milyon pound) ve 15 milyon pounda tekabül etti.

Büyük Britanya’nın Türkmenistan’dan yaptığı ithalatın 10 milyon poundunu (yüzde 66,7) mallar, 5 milyon poundunu ise (yüzde 33,3) hizmetler oluşturdu.

Türkmenistan’ın Büyük Britanya’dan ithal ettiği başlıca mal grupları arasında kimyasallar, genel endüstriyel makinalar, uçak ürünleri ve elektrikli ürünler yer alıyor. Türkmenistan’ın Büyük Britanya’ya yaptığı başlıca ihracat ürünleri ise inorganik kimyasallar, mekanik güç jeneratörleri, genel endüstriyel ekipmanlar ve metal cevherlerden oluşmaktadır.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan-Büyük Britanya ticaret hacmi 66 milyon sterlin oldu
Londra'da Türkmenistan yatırım forumunun düzenlenmesi planlanıyor
Türkmenistan ile İran, toz fırtınalarıyla mücadele çabalarını birleştirecek
Türkmenistan’ın enerji sektörü, Paris’teki Uluslararası Yatırım Forumu’nda tanıtılacak
YSK, yurt dışı seçmen için sandık kurulacak temsilcilikler ve oy verme tarihlerini açıkladı
YSK, yurt dışı seçmen için sandık kurulacak temsilcilikler ve oy verme tarihlerini açıkladı