Aşkabat’ta ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ başlıklı uluslararası konferans düzenlenecek

Aşkabat’ta ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ başlıklı uluslararası konferans düzenlenecek

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 25-27 Ekim 2023 tarihlerinde ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı’’ (OGT-2023) konulu XVIII. uluslararası konferansa ve sergiye ev sahipliği yapacak. Türkmen Forum şirketi, konu ile ilgili pazartesi günü haber verdi.

Konferans ve serginin temel amacı, enerji sektörünün sürdürülebilir kalkınmasına yönelik bölgesel diyaloğu güçlendirmek, küresel enerji sistemindeki son eğilimleri gözden geçirmek ve Türkmenistan’ın petrol ve doğalgaz endüstrisine doğrudan yabancı yatırım fırsatlarını genişletmekten ibarettir.

Etkinlik Türkmengaz, Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumları ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türkmen Forum şirketi ile ortaklıkta ve Büyük Britanya’nın GaffneyCline şirketinin desteğiyle düzenlenmektedir.

Türkmenistan’ın petrol ve doğalgaz sektörünün gelişimini etkileyen bölgesel ve küresel eğilimleri ele almak ve deneyim alışverişinde bulunmak üzere önde gelen uluslararası enerji şirketlerinden, uluslararası kuruluşlardan ve önde gelen küresel finans kuruluşlarından rekor sayıda yöneticinin konferans ve sergiye katılması bekleniyor.

Etkinlikte Türkmenistan’ın petrol, doğalgaz, bankacılık, kimya ve enerji sektörlerinden üst düzey yöneticilerle yatırım fırsatlarını görüşmek üzere toplantılar yapılacak. Konferans hem geleneksel hem de çevrimiçi formatlarda gerçekleştirilecek.

İlgili diğer haberler

Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
ABD’nin Baker Hughes şirketi OGT-2023'ün gümüş ortağı odu
OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti
Türkmenistan’ın enerji sektörü, Paris’teki Uluslararası Yatırım Forumu’nda tanıtılacak