Londra’da "Türkmenistan’da Yatırım ve Kalkınma" başlıklı uluslararası forum düzenlenecek

Londra’da "Türkmenistan’da Yatırım ve Kalkınma" başlıklı uluslararası forum düzenlenecek

İngiltere’nin başkenti Londra, bu yılın 22-23 Kasım tarihlerinde "Türkmenistan’da Yatırım ve Kalkınma" başlıklı uluslararası foruma evsahipliği yapacak.

Etkinlik, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev’in Türkmenistan heyetinin başkanı olduğu foruma ülkenin Maliye ve Ekonomi Bakanlığı ve Tekstil Sanayi Bakanlığı temsilcileri, ayrıca Türkmennebit (Türkmepetrol), Türkmengaz ve Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumlarının, Rysgal Bank, Türkmendeňizderýaýollary (Türkmendenizderyayolları) ve Türkmenaragatnaşyk Ajansları Başkanlarının yanı sıra Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimcileri Birliği ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katılacaklar.

Forumun organizatörleri Business Turkmenistan internet yayınına yaptıkları açıklamada, yabancı şirket temsilcilerinin yatırım forumu kapsamında üst düzey hükümet üyeleri, devlet kurumları ve şirket başkanları ile bir araya gelebileceklerini belirttiler.

Forum, Türkmenistan ekonomisinin ana sektörlerindeki ticari fırsatlara odaklanacak ve önde gelen şirketlerin ülkenin gelecekteki kalkınma planları ve Türkmenistan’ın uluslararası işbirliğine hazırlığı konusundaki görüşlerini genişletmelerine olanak tanıyacak.

Etkinlik, analistleri, uzmanları, uluslararası şirket ve kuruluşların temsilcilerini, önde gelen sektör yöneticilerini ve Türkmenistan Hükümeti temsilcilerini bir araya getirmeye yönelik bir platform görevi görmektedir.

Forumun temel amacı, mevcut ortaklıkları geliştirmek ve yeni ortaklıklar oluşturmaktır. Forum, yenilenebilir enerji, finans, bankacılık ve sigorta sektörlerinin yanı sıra Türkmenistan’ın altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırımlar da dahil olmak üzere Türkmenistan’ın ekonomik kalkınması ve yatırım potansiyeli ile ilgili konuları kapsayacak.

Forum hakkında daha fazla bilgi için bu web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası veya Türkmenistan’ın Büyük Britanya Büyükelçiliği ile iletişime geçebilirsiniz.

İletişim telefon numarası:

+44 203 3972781

İlgili diğer haberler

OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti
Türkmenistan’ın enerji sektörü, Paris’teki Uluslararası Yatırım Forumu’nda tanıtılacak
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
ABD’nin Baker Hughes şirketi OGT-2023'ün gümüş ortağı odu
Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu