Türkmenistan’da Dünya Sağlık Günü kutlandı

Türkmenistan’da Dünya Sağlık Günü kutlandı

Çarşamba günü Türkmenistan’da Dünya Sağlık Günü kutlandı. Bu uluslararası etkinlik münasebetiyle, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılımıyla toplu bisiklet sürüşü düzenlendi.

Türkmenistan basınında yer alan habere göre, etkinliğe Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcılarının yanı sıra Türkmenistan Meclisi’nin, askeri ve kolluk kuvvetlerinin, Bakanlıklar ve ilgili Dairelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, yüksek öğrenim kurumlarının yöneticileri ve üniversite öğrencileri katıldılar.

Türkmen Lider etkinliğin katılımcılara hitabında, ''Türkmenistan - Barış ve Güven’in Vatanı'' ilan edilen 2021 yılında kutlanan Dünya Sağlık Günü münasebetiyle tüm Türkmenistan halkını içten tebrik etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Dünya Pist Bisikleti Şampiyonası ve uluslararası tenis turnuvası Davis Kupası’nın bu yıl başkent Aşkabat’ta bulunan Olimpiyat Köyü’nde düzenleneceğini kaydetti.

Dünya Sağlık Günü münasebetiyle, Türkmenistan’ın tüm vilayetlerinde bisiklet sürüşleri ve çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.

İlgili diğer haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi 15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na hazır
Türkmenistan, Bağımsızlığının 32. Yıldönümünü kutluyor
Türkmenistan-Katar İş Forumu'nda ticari ve yatırım işbirliği masaya yatırıldı
Türkmenistan’da Garagum Nehri’nın üzerinden geçen yeni demiryolu köprüsü hizmete açıldı
14 Eylül 2022 Resmi Gazete bugünün kararları neler? 14 Eylül 2022 Çarşamba Resmî Gazete atamaları: 31953 sayılı Resmi Gazete yayınlanan kararlar
Türkmenistan-İran gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması ele alındı
Serdar Berdimuhamedov, Ermenistan'daki AVM patlaması nedeniyle derin üzüntülerini paylaştı