Türkmenistan’da Kadir Gecesi münasebetiyle 463 hükümlü affediliyor

Türkmenistan’da Kadir Gecesi münasebetiyle 463 hükümlü affediliyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cumartesi günü video iletişim yolu ile yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, çeşitli suçlardan hüküm giymiş 463 Türkmenistan vatandaşının Mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle affedilmesine ilişkin Kararnameyi imzaladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı toplantıda, Türkmenistan Savunma Bakanı, Güvenlik Konseyi Sekreteri Begenç Gündogdiyev’e hitap ederek, kolluk kuvvetleri yöneticileri ile birlikte af kapsamına giren vatandaşların tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi ve en kısa zamanda ailelerine kavuşmaları için gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında yer aldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca, vilayet valilerine, ilçe ve şehir belediye başkanlarına affedilen vatandaşların istihdam edilmesiyle ilgili gerekli önlemlerin alınması talimatı verdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, af kapsamına giren vatandaşların gayretli bir şekilde çalışarak, Türkmenistan’da yapılan büyük çaplı çalışmalara katkıda bulunmaları, Vatanlarına gönülden hizmet etmeleri ve helal emekleri sayesinde huzur içinde yaşamaları dileğinde bulundu.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında Başkan Yardımcıları, vilayet valileri ve Aşkabat şehir belediye başkanları yılın ilk üç ayında yaptıkları çalışmalar hakkında rapor verdiler, ayrıca Türkmenistan’ı sosyo-ekonomik açıdan geliştirmenin önemli konuları değerlendirildi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan’da Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara para hediyesi takdim edilecek
Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan-Özbekistan Serbest Ticaret Bölgesi’nin kurulmasını onayladı
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni yöneticileri göreve atadı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi