Türkmenistan Devlet Başkanı, Balkan vilayetine çalışma ziyareti gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı, Balkan vilayetine çalışma ziyareti gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, salı günü Balkan vilayetine çalışma ziyareti düzenleyerek, vilayetlerin sosyo-ekonomik açıdan geliştirmeye ilişkin devlet programının hayata geçirilmesi ve buğdah hasat sezonunun gidişatı ile tanıştı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, vilayetin Gızılarbat ilçesindeki Batly-Gadam özel şirketinin buğday arazisini ziyaret etti ve şirket arazisinin çiftçisi G.Annamuradov ile sohbet etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Serdar Berdimuhamedov, çiftçinin iş koşulları, aile durumu, arazide yetiştirdiği mahsul çeşitleri ve buğday arazisinin verimliliği ile yakından ilgliendi. Batly-Gadam şirketinin çiftçisi, 23 yıldır çiftçilik yaptığını, bu yıl 25 hektar arazide 112,5 ton buğday hasadı planladığını aktardı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, daha sonra çiftçinin ricası üzerine orakla bir demet buğday biçti ve hasat sezonuna start verdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ziyareti sırasında Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı Balkan Vilayet Tarım Üretim Birliği Gızılarbat İlçe Teknik Servis İşletmesi’nin makina operatörü S.Ödäyev ve Batly-Gadam şirketinin başkanı A.Amanmämmedov ile sohbet etti.

Serdar Berdimuhamedov, günümüzde tarımsal sanayi kompleksine özel sektörün yoğun bir şekilde dahil edilmesi sonucunda mahsul üretim miktarının artmasını memnuniyetle kaydetti ve devletin özel girişimcilere iş verimliliklerini arttırmalarıı için gerekli düzenli desteği sağlayacağını vurguladı.

Haberde belirtildiği gibi, Balkan vilayetinin tarım arazilerinde verimli buğday tohumu çeşitleri ekildi. Ayrıca burada sebze, bahçe, meyve ürünleri, tahıl tohumları ve unlu mamuller sergisi düzenlendi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Balkan vilayetinde iki araç muayene merkezi açıldı
Türkmenistan ve Tacikistan arasında işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin Deklarasyon imzalandı
Türkmenabat kentinde 36 adet iki katlı müstakil konut hizmete açıldı
Mari vilayetinde Türkmenstandartlary servisinin yeni laboratuvarı inşa edilecek