Türkmenistan Devlet Başkanı, Budapeşte’de düzenlenen etkinliklere katıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı, Budapeşte’de düzenlenen etkinliklere katıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Budapeşte’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası ve ülkenin Ulusal Bayramı Aziz Stephen Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere pazar günü Macaristan’a çalışma ziyareti düzenledi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Haberde belirtildiği gibi, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Budapeşte ziyareti Macaristan Başbakanı’nın daveti üzerine gerçekleşti.

Macaristan Başbakanı’nın kabulhanesinde iki ülke heyet üyelerinin katılımıyla Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban arasında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Başbakan Viktor Orban’a ve onun aracılığıyla dost ülkenin tüm halkına, Ulusal Bayram Aziz Stephen Günü ve Dünya Atletizm Şampiyonası vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Macaristan’a gelme daveti ve sıcak karşılamadan ötürü teşekkür etti.

Görüşmede enerji sisteminin çabaları birleştirmek için öncelikli alanlardan biri olduğu vurgulanırken, Avrupa yönünün Türkmenistan için öncelikli yönlerden biri olduğu ve öyle olmaya devam ettiği kaydedildi.

Görüşmede ayrıca, Macaristan tarafının Türkmenistan’ın uyguladığı çeşitlendirme, eşit ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği ilkelerine dayalı enerji politikasına büyük değer verdiği ve bu konuda işbirliğine hazır olduğu teyit edildi.

Buna ek olarak, ulaşım, sanayi, ilaç sanayi, tarım ve diğer bazı sektörler gelecek vaat eden işbirliği alanları olarak not edildi.

Görüşmenin ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Ulusal Atletizm Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Türkmenistan Devlet Başkanı, diğer üst düzey konuklarla birlikte erkekler 100 metre koşu finalini izledi.

Macaristan Ulusal Atletizm Merkezi’nde ülkenin Ulusal Bayramı Aziz Stephen Günü vesilesiyle Macaristan tarafı adına seçkin konuklar için bir resepsiyon düzenlendi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban arasında 9 Haziran’da Aşkabat’ta bir görüşme gerçekleşti. Türkmenistan-Macaristan görüşmelerinin sonuçlarnın ardından, ilişkilerin yoğunlaştırılmasına ilişkin çok sayıda ikili belge imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Macaristan’ı ziyaret etmesi bekleniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek...
Bakan Koca, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısı'na katıldı Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göreve Başlama Töreni'ne katılan konuklara teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi başladı