Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışma ziyaretiyle Kırgızistan’a gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışma ziyaretiyle Kırgızistan’a gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Cuma günü Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Konsey Toplantısı’na katılmak üzere Kırgızistan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında yer aldı.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Basın Servisi’ne göre, Türkmenistan Devlet Başkanı Bişkek’te bulunan Manas Uluslararası Havalimanı’nda Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı, Kırgızistan Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Akilbek Caparov ve diğer resmi yetkililer tarafından karşılandı.

Haberde, Tarafsız Türkmenistan’ın Bağımsız Devlet Topluluğu’nun ortak üyesi olmakla birlikte BDT çerçevesinde şeffaf ve eşit haklara dayalı diyalogda kararlıdır. Prestijli uluslararası ve bölgesel kurumlar, yapılar doğrultusunda ikili ve çok taraflı işbirliği, bu stratejinin ana odağı konumundadır.

Bu yılın 13 Ekim tarihinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek Bağımsız Devlet Topluluğu Devlet Başkanları Konsey Toplantısı’na Rusya, Azerbaycan, Belarus, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan Devlet Başkanları da katılıyorlar.

Fotoğraflar: Kırgızistan Bakanlar Kurulu Basın Servisi

İlgili diğer haberler

BDT Devlet Başkanları Konsey Toplantısı’nın ardından 16 belge imzalandı
Serdar Berdimuhamedov, yeni Türkmenistan Başsavcısı’nı atadı
Kırgızistan'da BDT Liderler Zirvesi Gerçekleştirildi
Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ziyaret için Bişkek’e gitmesi bekleniyor
Serdar Berdimuhamedov, borç yükümlülüklerine dikkat edilmesiyle ilgili teklifte bulundu
Serdar Berdimuhamedov, Bişkek’te mevkidaşı Sadır Caparov ile bir araya geldi